Alibaba yeni CEO’sunu duyurdu

Alibaba'nın e-ticaret grubunun başkanı Eddie Wu, şirketin yeni CEO'su olarak atandı.

Alibaba, hızla değişen teknolojilere uyum sağlamak amacıyla büyük bir yönetim değişikliği ve şirketin altı farklı iş bölümüne yeniden yapılanma planını duyurdu. Bu adımların, Çin ekonomisinin yavaşladığı bir dönemde büyümeyi teşvik etmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Alibaba’nın e-ticaret grubunun başkanı Eddie Wu, şirketin yeni CEO’su olarak atandı. Wu, şirketin mevcut CEO’su Daniel Zhang’ın yerine geçecek. Zhang ise Alibaba’nın bulut bilişim birimi olan Alibaba Cloud’un CEO ve başkanı olarak görev yapacak. Alibaba Cloud’un ayrılması ve bir yıl içinde halka arz edilmesi bekleniyor.

Alibaba’nın mevcut başkan yardımcısı Joseph Tsai ise Alibaba Group’un başkanı olacak. Tsai, Alibaba’ya ait Hong Kong gazetesi South China Morning Post’un başkanlığının yanı sıra NBA basketbol takımı Brooklyn Nets’in sahibi olarak da biliniyor. Alibaba’nın yeniden yapılanmasıyla birlikte, çekirdek e-ticaret işini hariç tutarak beş iş bölümü dış sermaye sağlayabilecek ve halka arz edebilecek. Bu değişiklikler 10 Eylül tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Alibaba Group’un CEO görevini 2015 yılından bu yana yürüten Daniel Zhang, şirketin başkanı olarak Joseph Tsai’ye geçecek. Zhang, Alibaba’nın Singles’ Day adı verilen dünyanın en büyük çevrimiçi alışveriş etkinliğini yaratmasıyla tanınıyor. Alibaba Group’un yapılan bu önemli yönetim değişiklikleri, şirketin hızla değişen teknoloji sektöründe rekabet edebilmesi ve büyümesini sürdürebilmesi için atılan adımlar olarak değerlendiriliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu