Google’dan seyahat kolaylığı: Chrome Android’de biniş kartlarınızı cüzdanınıza ekleyin!

Chrome Canary'nin bu yeni özelliği, açık sekmelerde biniş kartı bilgilerini tespit ediyor.

Google, Android cihazlar için Chrome uygulamasında bir yenilik üzerinde çalışıyor: Android’de Google Wallet’a biniş kartlarını kolayca eklemek için bir özellik. Bu özellik şu anda deneysel aşamada ve Chrome Canary uygulaması içinde gizli durumda​​.

Chrome Canary’nin bu yeni özelliği, açık sekmelerde biniş kartı bilgilerini tespit ediyor. Hava yolu şirketlerinin URL’lerini tarayarak QR kodları ve barkodları gibi biniş kartı verilerini kontrol ediyor. Biniş kartı bilgileri tespit edildiğinde, Boarding Pass Detector bayrağı, kullanıcıya kartı Google Wallet’larına eklemeleri için bir istekte bulunuyor​​.

Android Chrome Google Wallet
Android Chrome Google Wallet

Boarding Pass Detector bayrağı şu anda pasif durumda ve sadece Chrome Canary’nin Android sürümünde (sürüm 121.0.6145.0) bulunuyor. Bu, Google’ın Google Wallet içinde biniş kartı yönetimini geliştirme yollarını araştırdığının bir göstergesi. Özellik, özellikle elektronik olarak biniş kartları alan sık seyahat edenler için faydalı olabilir​​.

Chrome Canary, Android cihazlar için Chrome tarayıcısının kararsız ve deneysel bir versiyonudur. Bu versiyon, geliştiriciler ve erken benimseyenler için tasarlanmış olup, kararlı Chrome sürümüne çıkmadan önce en son özellikleri ve hata düzeltmelerini denemeleri için bir fırsat sunar. Chrome Canary, haftada birkaç kez güncellenir ve tarayıcının çökmesine veya beklenmedik şekilde davranmasına neden olabilecek hatalar içerebilir. Günlük kullanım için önerilmez​​.

Boarding Pass Detector’ın ne zaman yayınlanacağına dair kesin bir zaman çizelgesi belirsiz olsa da, bu bayrağın varlığı, Google’ın özelliği aktif olarak geliştirdiğini ve bunu gelecekteki bir Chrome for Android güncellemesinde tanıtabileceğini gösteriyor​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu