Google’dan akıllı telefonlarınız için oyun değiştiren koruma!

Bu özellikler sayesinde Android cihazlar daha güvenli hale geliyor. 

Akıllı telefonlar, günlük işlerimizi kolaylaştırmanın yanı sıra, hassas bilgileri depolama, arkadaşlarımız ve ailemizin fotoğraflarını çekme ve hızlı ödeme yapma gibi görevlerde de bize yardımcı olur. Ancak telefonlarımız, değerli bilgiler içerdiği için, bu cihazlar, verilerimize ulaşmak isteyen kişiler için bir hedef haline gelir.

Cihazınızı ve verilerinizi hırsızlık girişiminden önce, sırasında ve sonra korumak için yeni bir dizi gelişmiş hırsızlık koruma özelliği sunuyoruz. Bu özellikler, Android 10+ işletim sistemini çalıştıran milyarlarca cihaza Google Play hizmetleri güncellemeleri aracılığıyla bu yılın ilerleyen dönemlerinde sunulacak ve bazı özellikler Android 15’te mevcut olacak.

Google’dan Akıllı Telefonlarınız İçin Oyun Değiştiren Koruma!
Google’dan Akıllı Telefonlarınız İçin Oyun Değiştiren Koruma!
  1. Hırsızlık öncesi cihaz ve veri koruma: Hırsızlığa karşı cihazınızın güvenliğini güçlendirmek için yeni ve geliştirilmiş koruma özellikleri üzerinde çalışıyoruz. Hırsızlar için hedef, çalınan cihazı hızla sıfırlamak ve yeniden satmaktır. Android’in fabrika ayarlarına dönme korumasını güncelliyoruz. Bu güncellemeyle, bir hırsız çalınan cihazı sıfırlarsa, cihazı tekrar kuramadan önce cihazınızın veya Google hesabınızın kimlik bilgilerini bilmeleri gerekmeyecek. Bu, çalınan bir cihazın satılamaz hale gelmesini sağlayarak telefon hırsızlığına karşı teşvikleri azaltır. Ayrıca, hassas uygulamaları gizleyebileceğiniz Özel Alan adlı yeni bir özellik bulunur. Özel alan, sağlık veya finans bilgileri gibi hassas veriler içerebilecek uygulamalar için ek güvenlik sağlar.
  2. Hassas ayarları değiştirme için artan kimlik doğrulama: “Find My Device” özelliğini devre dışı bırakma veya ekran zaman aşımını uzatma artık PIN, parola veya biyometrik kimlik doğrulamasını gerektirir. Bu, cihazınıza sahip olan suçluların cihazı çözülmüş veya çevrimdışı olarak tutmasını önleyen ek bir güvenlik katmanı ekler.
  3. Gelişmiş kimlik doğrulama: Etkinleştirildiğinde, yeni geliştirilmiş kimlik doğrulamamız, güvenilmeyen bir konumdan Google hesabınıza ve cihaz ayarlarınıza erişim ve değişiklik yapmak için biyometrik kimlik doğrulamasını gerektirir. Bu, PIN’inizi bilen bir hırsızın sizi korumak için kullanılan ayarlara erişmesini engeller.

Bu özellikler sayesinde Android cihazlar daha güvenli hale geliyor. Hırsızlık girişimlerine karşı daha iyi koruma sağlamak için bu güncellemeleri takip edebilirsiniz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu