Anonymous Ku Klux Klan üyelerinin kimlik bilgilerini yayınladı

İnternet korsan grup Anonymous, ABD’deki Ku Klux Klan örgütüne sempati duyduğu iddia edilen 1000 kişinin kimlik bilgilerini paylaştı.
 
Anonymous
Geçen hafta da KKK üyelerine ait olduğu iddia edilen kimlik bilgileri yayımlanmış ve daha sonra bu listenin sahte olduğu anlaşılmıştı. Listede bazı ABD’li siyasetçiler de KKK üyesi gözüküyordu. Anonymous grubu resmi Twitter hesabından bu listeyle ilgileri olmadığını açıklamıştı.
Bu son yayımlanan listede ise Facebook ve Google+’da KKK bağlantılı grupları “beğenenler”in sosyal medya profilleri bulunuyor. Profillerin birçoğunda ırkçı resim ve sloganlar bulunuyor. Anonymous, listedeki isimleri son bir yıldır “uzman kaynaklarla söyleşiden dijital casusluğa” kadar değişen bir dizi yöntemle ele geçirdiklerini açıkladı. Grup isim listesiyle birlikte yayımladığı açıklamada “Bu listedekilerin bazıları tehlikeli, sosyopat bireyler” dedi.
Anonymous geçen yılın Kasım ayında da KKK ile bağlantılı bir internet sitesine saldırmış ve iki Twitter hesabını ele geçirmişti. (BBC)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu