Apple iPad Air (2024), başlangıçta duyurulduğu gibi 10 çekirdekli değilmiş!

Apple’ın ürünü ilk duyurduğu basın bülteni ve cihaz için destek belgeleri de orijinal 10 çekirdekli özellikleri yansıtıyor.

Apple, yeni iPad Air’in M2 çipinin 9 çekirdekli bir GPU’ya sahip olduğunu, önceden 10 çekirdekli olarak tanıtıldığını belirtti. Bu değişiklik, ilk olarak 9to5Mac tarafından rapor edildi. Apple’ın ABD web sitesindeki güncelleme son 10 günde yapıldı. Ancak, Apple’ın birçok bölgesel mağazasının eşdeğer web sayfası hala M2 iPad Air’in 10 çekirdekli bir GPU’ya sahip olduğunu belirtiyor.

Apple’ın ürünü ilk duyurduğu basın bülteni ve cihaz için destek belgeleri de orijinal 10 çekirdekli özellikleri yansıtıyor. Apple, bu değişikliğe yorum yapmadı. Eğer doğruysa, yeni iPad Air, 9 çekirdekli bir GPU’ya sahip ilk M2 tabanlı Apple cihazı olacak.

Apple.com'da iPad Air'in M2 çipiyle ilgili ayrıntıları
Apple.com’da iPad Air’in M2 çipiyle ilgili ayrıntıları

Değişikliğin nedeni muhtemelen Apple’ın 10 çekirdekli yongaların verimi yeterli olmadığında, devre dışı bırakılmış bir GPU çekirdeği ile “sınıflandırılmış” bir versiyonunu kullanmasıdır. “Sınıflandırma” işlemi, işlemci verimini optimize etmek ve atığı azaltmak için bazen kullanılır. Muhtemelen, Apple’ın sattığı her M2 iPad Air modeli 9 çekirdekli bir GPU içeriyor ve Apple sadece ürün bilgisini doğruluk için güncelliyor.

9 çekirdekli bir GPU’ya sahip M2 iPad Air ile 10 çekirdekli bir GPU arasındaki gerçek dünya performans farkı, çoğu kullanıcı için fark edilemez olurdu. Yine de, bazı müşteriler muhtemelen Apple’ın pazarlama materyallerinin neden yanlış olduğunu bilmek isteyecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu