Apple iPhone 13 Pro, DxOMark’ta 137 puan alarak ilk 5’e girdi

Geçtiğimiz günlerde lansmanı yapılan Apple'ın en yeni akıllı cihazları iPhone 13 serisi çeşitli testler ve kıyaslamalarla sektörün diğer amiral gemileri ile yarışıyor. Bunlara bir yenisi DxOMark'tan geldi. Akıllı cihazların kameralarının performanslarını sıralayan dünyaca ünlü sitede iPhone 13 Pro 137 puan alarak en iyi ilk beş kamera içindeki yerini ayırttı.

DxOMark kamera testinde yeni lansmanı yapılan iPhone 13 Pro, 137 puan gibi kayda değer bir puan almayı başardı. Kamerası 144 puan alırken, zoom ve video puanları sırasıyla 76 ve 119 puana ulaştı. Bu, cihazın DxOMark’ın en iyi akıllı telefon kamera listesinde dördüncü sırada yer alarak ilk 5 sıralamasına girmesini sağladı. Testlere bakıldığında, akıllı cihaz hızlı, doğru ve tekrarlanabilir otomatik odaklama ile birlikte renk tonları ve beyaz dengeleri için övgüleri topladı.

Ayrıca, cihaz hedefe odaklanmada başarılı sonuçlar verirken iç ve dış mekan koşullarında büyük ayrıntıları korumayı başardı. Ancak testler, iPhone 13 Pro’nun düşük ışıklı videolarda mercek parlaması ve gölgelenme gibi diğer sorunların yanı sıra, yüksek kontrastlı sahnelerde sınırlı dinamik aralıktan muzdarip olduğunu da gösterdi. Bu tarz küçük sorunlar videolarda netlik kaybı ve doku eksikliğini içeren video testlerinde bulundu.

Bu küçük kusurlara rağmen iPhone 13 Pro, selefi iPhone 12 Pro’ya göre çeşitli alanlarda çeşitli iyileştirmeler sayesinde kayda değer bir puan elde etti. Cihaz aldığı puanla Huawei Mate 40’ı geçmeyi başardı ancak yine de Mate 40 Pro+’a yenildi. Şu an itibariyle, Xiaomi Mi 11 Ultra ikinci sırada yer alırken Huawei P50 Pro hala listenin başında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu