Apple Music tanıtıldı

Apple, online müzik servisi Apple Music’i tanıttı. 30 Haziran’da kullanıma girecek olan Apple Music, ilk üç ay ücretsiz sunulacak.
Apple’ın yeni müzik uygulamasıyla online müzik sektörü yeniden şekillenecek. Online müzik akışı servisi Apple Music’in tanıtımını yapan CEO’su Tim Cook, yeni servisin dünyada müzik deneyimini tamamen değiştireceğini söyledi. İlk olarak iOS 8.4 işletim sistemine sahip iPhone ve iPad ürünlerinde çalışacak olan Apple Music, ABD’de 30 Haziran’da kullanıma girecek. Türkiye’de kullanımının ne zaman başlayacağı ise henüz belli değil.

Aylık fiyat 14.99 dolar olacak

Yeni servis, Android, iOS ve Windows işletim sistemleriyle çalışan cihazlarda kullanılabilecek. İlk üç ay ücretsiz sunulacak. Üç aydan sonra ayda 9.99 dolar olarak ücretlendirilecek. Diğer müzik servislerinden farklı olarak servisin aile paketi de var. 6 kişilik kullanıma kadar olan paketin aylık fiyatı ise 14.99 dolar olacak. Uygulama ayrıca 150 ülkede yayın yapacak bir internet radyosuna sahip olacak.

Sanatçılara yeni bir platform kuruluyor

Apple Music’in eksi noktası olarak ücretsiz versiyonunun bulunmaması görülüyor. Rakibi Spotify, Reklam izleme karşılığında limitli de olsa ücretsiz müzik dinleme olanağı sunuyor. Apple, ücretsiz şekilde isteğe göre limitli müzik hizmetinin kötü bir fikir olduğu düşüncesinde. Yeni hizmette ‘Connect’ seçeneğiyle sanatçılara da yeni bir platform kuruluyor. Bu platformda hayranlarıyla istedikleri içerikleri paylaşabilecekler. Şarkı sözü ya da gelecekteki şarkılarının videoları gibi. Kullanıcılar mobil uygulamadaki ‘Connect’ barından buraya girebilecek.

Apple’dan şaşırtıcı bir hizmet bekleniyor

Kullanıcılar akıllı asistan Siri’ye müzikle ilgili her tür soruyu sorabilecek. Uzmanlar, Apple’ın avantajını yaygın kullanıcı ağı olarak görüyor. Ancak bu yeni hizmetin online müzik akışı hizmetlerinin popülaritesinde dramatik bir değişiklik yapıp yapmayacağı bilinmiyor. Apple’ın müzikte patlama yapabilmesi için ayda 10 dolar ücrete değecek ve insanları şaşırtacak bir hizmet vermesi gerekiyor.
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu