Apple’ın mekansal bilgisayarı Vision Pro: Geleceğin teknolojisi bugün aramızda!

Apple Ürün Yöneticisi Allessandra McGinnis, Vision Pro'yu deneyimlemenin en iyi yolunun yakındaki bir Apple Mağazasını ziyaret etmek olduğunu belirtiyor.

Apple, uzay bilgisayarı Vision Pro’nun ön siparişlerinin devam etmesiyle birlikte, kullanıcılara bu yenilikçi cihazın sunduğu deneyimi göstermek için “Apple Vision Pro’ya Yönlendirilmiş Tur” adında yeni bir video yayınladı. Apple Ürün Yöneticisi Allessandra McGinnis, Vision Pro’yu deneyimlemenin en iyi yolunun yakındaki bir Apple Mağazasını ziyaret etmek olduğunu belirtiyor. Videoda ise, Allessandra, mekansal bilgisayarı daha önce hiç kullanmamış olan Will’e Vision Pro’nun kişisel bir turunu veriyor.

Tura başlarken, Will’e gösterilen ilk şey, başlığı taktıktan sonra gördüğü kendi alanı oluyor. Vision Pro’nun Ana Görünümü, iPhone ve iPad kullanıcılarına tanıdık gelecek uygulama ikonlarından oluşuyor. Dijital Taç’a basmak, Vision Pro kullanıcısını her zaman Ana Görünüme geri götürüyor. Uygulamalar, açmak istediğiniz uygulamaya bakarak ve parmaklarınızı birbirine vurarak açılıyor.

Will, tura devam ederken Fotoğraflar uygulamasından bir fotoğrafı nasıl görüntüleyeceğini, onları nasıl yeniden boyutlandıracağını ve odanın etrafında nasıl hareket ettireceğini öğreniyor. iPhone ile çekilen panoramalar, resim sizi çevrelediğinde nefes kesici bir deneyime dönüşüyor. Vision Pro ve iPhone 15 Pro serisi ile kaydedilen videolar, başlıktaki mekansal videolar olarak izlenebiliyor. Bu, sadece Apple’ın 3D videolar için kullandığı şık bir terim. Kullanıcı, geçmişteki bir olayı yeniden yaşamak üzere geriye gittiğini hissediyor.

Film izlemek inanılmaz, çünkü ekranı gerçekten saçma bir büyüklüğe kadar ölçeklendirebilir ve istediğiniz içeriği görebilirsiniz. Ve elbette, mekansal ses sizi sesle çevreliyor. Vision Pro ayrıca iş yerinde de etkileyici bir araç. Mail uygulaması, kullanıcının alanında herhangi bir yere yerleştirilebilir. Videoda, Safari büyük bir boyuta ölçeklendirilir ve Will’in önüne yerleştirilir.

FaceTime, Will’in video sohbet sırasında diğer Vision Pro kullanıcısının Persona’sını, yani sohbet sırasında diğer kişinin dijital temsilini gördüğü bir sonraki demo olarak sunuluyor. Her kişinin Persona’sı, gerçek zamanlı yüz ve el hareketlerini gösterir.

Her uygulamayla çalışan ve dinamik manzaralar sunan ortamlar, alanınıza rahatlatıcı bir atmosfer getirmek için büyütülebilir. Dijital Tacı çevirmek, seçtiğiniz Ortama ne kadar dalmak istediğinizi ayarlamanıza olanak tanır. Tamamen bir Ortama daldığınızda bile, yanınızdakiler illüzyonu yarıp görünmek için geçebilirler. Vision Pro başlığınızla Mac’inize bakın, “Bağlan”a dokunun ve bilgisayarınızın ekranının büyük bir sanal temsili, alanınızda sanal olarak belirir.

Vision Pro’nun 256GB versiyonunun fiyatı 3.499 dolardan başlıyor ve aylık 12 taksitle 291.58 dolar ödenebiliyor. 512GB’lık Vision Pro’nun fiyatı 3.699 dolardan başlıyor ve aylık 12 taksit ile 308.25 dolara mal oluyor. 1TB veriye sahip Vision Pro’nun fiyatı ise 3.899 dolardan başlıyor ve aylık 12 taksit ile 324.91 dolar olarak belirlenmiş.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu