Ashley Madison kullanıcılarının kusurları ortaya çıktı!

Yetişkinlere yönelik bir nevi çöpçatanlık sitesi Ashley Madison 3 hafta önce hack’lenmesinin ardından 30 milyon kişinin hesap bilgileri çalınmıştı. Bu hack’lenmenin ardından Ashley Madison kullanıcılarının kusurları ortaya çıktı. 
Ashley Madison olayında gelişmeler hala sürüyor. Özel üyelik için isim, e-posta adresi ve detaylı cinsel tercihlerini belirtmeyi gerektiren sitede birçok bilgi gün yüzüne çıktı. Kullanıcılarını mağdur duruma düşüren sitenin dışında kullanıcıların kendilerinde de hatalar tespit edildi. Güvenlik firması Avast’ın yayınladığı raporda bazı kullanıcılar şifre tercihlerini kötü yaptığı ortaya çıktı. Çok yaygın olan şifrelerden isime kadar her şeyi şifre olarak kullanan kullanıcılar kendilerini zor durumda bırakıyor.

İlk 1 milyon şifre gözden geçirildi

Avast Ashley Madison’ın bilgi bankasında bulunan ilk 1 milyon şifreyi gözden geçirdi ve en basit şifrelerin bir sıralamasını yaptı. Bu şifreler 2008’de yayınlanan tüm zamanların 500 en kötü şifreleri listesinden ve 2009’da dünya gündemine oturan 14 milyon şifrenin çalındığı rockyou’nun hacklenmesinden ortaya çıkan şifrelerden farklı değil.
İşte Avast’a göre Ashley Madison kullanıcılarının tercih ettiği en kötü şifreler:
123456
password
12345
12345678
qwerty
secret
dragon
welcome
ginger
sparky
helpme
nicole
justin
camaro
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu