Autodesk, 1,6 milyon öğrenciye ücretsiz yazılım sundu

Autodesk, 5 bin meslek lisesi ve 1,6 milyon öğrenciye ücretsiz yazılım sağladı. 
Mimarlık, inşaat, imalat, makine, endüstriyel tasarım ve medya/eğlence sektörlerinden milyonlarca profesyonele 100’e yakın farklı yazılımı sunan Autodesk, yazılımları için eğitime de büyük zaman ayırıyor.
Autodesk Eğitim Topluluğu” sitesinden, dünyanın her yerindeki öğrenci ve eğitimciler, profesyonel Autodesk yazılımlarının kendi bireysel lisanslarını ücretsiz olarak edinebiliyor. Tüm yazılımların en son versiyonu, hiçbir özellik kısıtlaması olmadan sunuluyor. Autodesk bu şekilde bugüne kadar tüm dünyada 100 milyonun üzerinde öğrenciye ulaştı. Türkiye’de de şu ana kadar 3 milyonun üzerinde öğrenci, profesyonel Autodesk yazılımlarına ücretsiz erişim sağladı.
Gelişen pazarlara yönelik, Türkiye’nin de dahil olduğu “Autodesk Akademik Kaynak Merkezi” programı ile tüm eğitim kurumları, profesyonel Autodesk ürünlerinin kurumsal lisanslarını ücretsiz olarak edinebiliyor. Türkiye’de orta ve yükseköğretim kurumlarına bağlı fakülte, bölüm, araştırma merkezi gibi 3 bini aşkın akademik birim “Akademik Kaynak Merkezi”ne kayıt yaptırmış durumda.
Autodesk Türkiye’nin sadece bu konu için tahsis ettiği 4 kişilik bir çağrı merkezi bulunuyor. Bu ekip üniversitelerin tasarım ve mühendislik eğitimi veren birimlerini ve meslek okullarını arayarak onları program hakkında bilgilendiriyor ve yazılımları indirmelerine yardımcı oluyor.
Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Autodesk, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol ile şimdiye kadar 5 bin meslek lisesi ve 1,6 milyon öğrenciye ücretsiz yazılım sağladı.
3 yıl içinde 11 milyon öğrenciye tablet bilgisayar ve her sınıfa akıllı tahta tahsis edilecek Fatih Projesi’nde, bu cihazlar üzerinde çalışacak kaliteli uygulamalar ve öğrenme kaynaklarına ihtiyaç bulunuyor. MEB ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında Autodesk projeye uygun tablet uygulamalarını ve bunlara ilişkin tasarım müfredatını ücretsiz olarak MEB’in erişimine sunacak.
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu