Google, Arm tabanlı Axion işlemciyle özel CPU alanına giriyor!

Axion, Google Cloud müşterilerine yıl sonunda sunulacak.

Silikon vadisinde yankılanan bir haber var: Google, ARM tabanlı özel işlemcisi Axion’u duyurdu. Bu yeni işlemci, veri merkezleri için tasarlanmış ve endüstri lideri performans ile enerji verimliliği sunuyor. Axion, Google Cloud müşterilerine yıl sonunda sunulacak ve genel amaçlı iş yüklerinde olağanüstü performans, enerji verimliliği ve gelişmiş yetenekler vaat ediyor.

Google, Axion ile CPU piyasasına damga vuruyor!

Google’ın silikon uzmanlığı ve ARM’ın en yüksek performanslı CPU çekirdekleri ile birleşen Axion işlemcileri, bugün bulutta mevcut olan en hızlı genel amaçlı ARM tabanlı örneklerden %30 daha iyi performans, mevcut nesil x86 tabanlı örneklerden ise %50 daha iyi performans ve %60 daha iyi enerji verimliliği sunuyor. Google, BigTable, Spanner, BigQuery, Blobstore, Pub/Sub, Google Earth Engine ve YouTube Reklam platformu gibi hizmetlerini mevcut nesil ARM tabanlı sunucularda zaten dağıtmaya başladı ve bu hizmetleri ve daha fazlasını Axion üzerinde yakında dağıtacak ve ölçeklendirecek.

Axion İşlemci
Axion İşlemci

Axion işlemcileri, web ve uygulama sunucuları, konteynerize mikroservisler, açık kaynak veritabanları, bellek içi önbellekler, veri analitik motorları, medya işleme, CPU tabanlı AI eğitimi ve çıkarımı gibi genel amaçlı iş yükleri için devasa performans artışları sağlıyor. Google Cloud müşterileri, mevcut ARM iş yüklerini herhangi bir değişiklik yapmadan Google Cloud’a taşıyabilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu