Azure gelirleri uçtu, telefonlar çakıldı!

Microsoft, Azure servislerinin geçen yılın aynı dönemine göre iki kat büyüyen geliriyle birlikte son çeyrekte de bulut hamlesindeki başarısını sürdüğünü açıkladı.

Microsoft’un 30 Haziran’da sona eren son mali yılına dair yayınladığı rapora göre şirket son üç ayında 20,6 milyar dolar gelir elde etti. Bu geçen sene aynı dönemde elde edilen 22,2 milyar dolara göre biraz daha düşük. Buna rağmen Microsoft son çeyrek dönemi için 3,1 milyar dolar net kâr açıkladı.

Şirketin gelir kaybının en çok yaşadığı alan ise akıllı telefon pazarında oldu. Nokia’yı satın almasından sonra bir kaç Windows Phone modeli girişiminden sonra telefon gelirlerinde yüzde 71 oranında düşüş yaşadı. Mobil cihazlarda Windows 10 kullanımının beklentilerin çok gerisinde olması nedeniyle şirket 2018 yılında bir milyar cihaz olarak hedeflediği Windows 10 kullanım rakamını da revize etmek zorunda kaldı. Microsoft için bir diğer kazançlı alan ise Office 365 servisleri olmaya devam ediyor. Yıllık olarak yüzde 45 büyüme kaydeden Office 365 servisleri şirketin yüzünü güldürüyor.

Sonuç olarak, şirketin CEO’su Satya Nadella’nın odağındaki bulut tarafında yaşanan gelir artışı onu bu konuda haklı çıkarmışa benziyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu