Bilişim Yayınları IFA'da… Yılın çok konuşulacak teknoloji ürünleri!

Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen fuarda, bu yıl 1645 gibi rekor sayıda şirket, toplam 150 bin metrekarelik alan üzerinde ürünlerini sergiliyor. 4-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen fuarın resmi açılışından önce büyük teknoloji markaları yıla damgasını vuracak ürünlerinin özel tanıtımlarını gerçekleştirdiler.
Sevgi DEMİRKALE/Berlin
Sony

Sony yeni ürünleriyle IFA’da

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sony, yeni amiral gemisi akıllı telefon modelini IFA’da tanıtmayı tercih etti. Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact olmak üzere iki farklı ekran boyutunda sunulan yeni modelleri, diğer Xperia telefonlardan ayıran iki önemli özellik var. Biri Apple ve Samsung’un üst segment telefonlarında olduğu gibi parmak izi okuma özelliğine sahip olmaları. Diğeri ise yine Samsung’un Galaxy S6 ve S6 Edge modellerinde olduğu gibi hızlı şarj özelliği ile gelmeleri. Yeni Z5 modellerinin 10 dakikalık şarj ile 5.5 saatlik kullanım imkanı sunduğu belirtiliyor. Sony ses kalitesi arayışında en üst noktayı temsil eden ZX serisinin son üyesi olan NW-ZX100HN Walkman’i de sunuyor. Yüksek çözünürlüklü dijital gürültü engelleme yeteneklerine sahip olan NW-ZX100HN, yüksek çözünürlüklü gürültü engelleyicili kulaklık ile birlikte satılıyor. Sony, amiral gemisi akıllı telefonu 5.2 inç ekranlı Xperia Z5 ile birlikte daha büyük bir modelin tüm fonksiyonelliği ve özelliklerini kompakt bir gövdeye sığdıran 4.6 inç ekranlı Xperia Z5 Compact’ın çıkışını da duyurdu. Xperia Z5 ve Xperia Z5 Compact, 5x zoomda dahi fotoğraf veya video çekerken sunduğu zoom yeteneği ile canlı, yüksek görüntü kalitesini koruyor. Bu iki modele ek olarak, Sony aynı zamanda dünyanın ilk 4K UHD akıllı telefon ekranına sahip en üst düzey akıllı telefonu Xperia Z5 Premium’u da sunuyor. Bu model, kullanıcıların 4K videoyu sadece kaydetmesine değil, aynı zamanda Xperia Z5 Premium’un nefes kesen 5.5 inç ekranı üzerinde izlemesine de izin veriyor.
toshiba2

Toshiba gelişmiş özellikli modellerini tanıttı

TNB Bilgisayar, Satellite P50-C ve Satellite P50t-C modellerine yeni dört çekirdekli 6. Nesil Intel Core işlemciler eklenmesi dahil olmak üzere, mevcut modellerinden bazılarına bir dizi performans güncellemesi eklediğini duyurdu. Satellite Radius 11 ve CL10-C modelleri hem işlemci, hem de tasarım özellikleriyle yenilendi. Satellite P50-C ve dokunmatik özellikli P50t-C modelleri, yeni dört çekirdekli 6. Nesil Intel Core i7-6700HQ işlemcinin eklenmesi ve gerektiğinde hızı otomatik olarak körükleyen Intel Turbo Boost teknolojisi sayesinde akıllı özelliklere kavuştu. Hız aşırtma mümkün hale geldiğinden, kullanıcı sistem özelliklerini dilediği gibi ayarlayabiliyor. CUDA Teknolojisi ve NVIDIA GeForce GTX 950M grafik işlemcilerin bir araya gelmesi ve NVIDIA Optimus Teknolojisine ilave olarak ikili SSD/HDD desteği ile Satellite P50-C Serisi güçlü bir performans vaad ediyor. Multimedya ve oyun tutkunlarına yönelik olarak geliştirilen Satellite P50-C Serisi, gerçeğe en yakın renk kalibrasyonu Chroma Tune tarafından onaylanmış Ultra HD 4K özellikli 39.6 cm ekran ve HD veya Full HD çözünürlüklü ekran seçeneklerine sahip.
philips

Philips, AmbiLux’e terfi etti

Philips, yeni TV modellerinin arkasına yerleştirdiği dokuz mini piko projektörü ile görüntü renklerinin eşzamanlı olarak arka alana yansıtılmasını sağlayan Ambilight teknolojisinde AmbiLux adını verdiğini yeni bir segment yarattı. Bu sayede arkaya yansıtılan görüntü renklerinin canlılığının ve netliğinin artırılması sağlandı. Aynı zamanda bir Android TV olan Philips AmbiLux TV, Google Play Stora’daki TV’lere yönelik tüm uygulama ve içeriklere erişim sunuyor. Hassas teknolojisi, Yeni Ambilight Müzik Modu, ister Spotify gibi bir aktarma hizmeti ile olsun, ister USB, isterse de bir müzik kanalı, TV üzerinden çalınan her türlü müziğin dinamiklerini takip ederek bunlara tepki verebilen renkli bir ışık halesi yaratıyor. Philips AmbiLux TV, Google Play Store’da TV’lere yönelik tüm uygulama, hizmet ve içeriklere erişim sunuyor. 65 inç büyüklüğünde Philips AmbiLux TV modelinin Türkiye’de 2016 ilk çeyreğinde satışa çıkması planlanıyor.
beko

Sebzelerin saklama süreleri artıyor

Beko ve Grundig markaları ile IFA fuarına katılan Arçelik, stant alanı ile geniş bir alanı kaplıyor. Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, Beko’da 2 bin 600, Grundig’de ise 3 bin 800 metrekarelik alan ile IFA’daki en büyük üçüncü alana kendilerinin sahip olduğunu açıkladı. Bu stant alanında Beko 243, Grundig ise 541 çeşit ürün sergiliyor.
Beko standı yer alan dikkat çekici ürünlerden biri “Auto Dosing” bulaşık makinesi oldu. Kullanılması gereken sıvı deterjan oranını otomatik olarak belirleyebilen makine sayesinde tüketicilerin ayda yaklaşık 1 defa bulaşık makinelerinin deterjan gözünü doldurmaları yeterli oluyor.
Beko’nun IFA’da tanıtımını yaptığı bir diğer ürün ise Everfresh+ özelliği bulunan buzdolabı. Özel tasarımlı sebzeliği bulunan buzdolabında, yeşil yapraklı sebzelerin saklama sürelerinin üç kat artırılarak 30 güne kadar uzatılabildiği belirtiliyor.

Grundig ürünlerine Vux projektör desteği

Connected konsepti altında sergilenen 3 kapılı gardırop tipi Grundig buzdolabı ise soğutucu kısmında, kabin içerisine yerleştirilmiş 4 kamera sayesinde, alışveriş yaparken buzdolabının içini görme imkânı sağlıyor. Kullanıcılar, telefonlarına indirecekleri bir uygulama üzerinden ürüne bağlandıklarında, buzdolabının içinin anlık görüntülerini telefonlarından görebiliyorlar.
Grundig, VUX (Virtual User Experience – Sanal Kullanıcı Deneyimi) olarak akıllı projeksiyon teknolojisini farklı ürünlerine entegre ediyor. Mutfak tezgahının farklı yerlerine yansıtabilen kontrol yüzeyi sayesinde davlumbaz, bulaşık makinesi ve ocak kolayca kontrol edilebiliyor.
lg2

LG yeni çamaşır makinelerini tanıttı

Televizyonda olduğu gibi diğer ev elektroniğinde de yeni teknolojileri IFA’da görmek mümkün. LG’nin yeni tanıttığı “Centum System” çamaşır makineleri, yeni bir süspansiyon sistemi sunuyor. LG, “Çamaşır makinelerinin kazanlarını destekleyen geleneksel yaylı sistemin yerine, otomobillerde yer alan darbe emicileri koyarak eşsiz bir titreşim önleyici sistem sunuyor. Sabitlenmiş kazan sayesinde makinenin titreşimi ve gürültüsü büyük oranda azaltılırken, çalışırken bir insanın konuşmasıyla eşit olarak sadece 67 dB’lik ses çıkarıyor” diyor. Yeni model aynı zamanda WiFi ile uzaktan kontrol edilebiliyor ve çamaşırlarla ilgili akıllı teşhis sunabilme becerisine sahip.
Lenovo

acer

Lenovo ve Acer da yeni ürünlerini görücüye çıkardı

Lenovo ve Acer, yeni bilgisayar modellerini IFA’da görücüye çıkarmayı seçen markalar arasındaydı. Lenovo’nun IFA’da tanıttığı iki modelden biri olan ThinkPad Yoga 260, 1.315 gram ağırlığı ve 12.5 inç inceliği ile dünyanın en hafif dizüstü bilgisayarı olarak lanse edildi.
Acer ise bu yıl IFA’da bilgisayar oyunu tutkunlarının gözlerini kamaştıracak modeller tanıtma yoluna gitti. Marka, Predator olarak adlandırdığı oyun klasmanına yönelik olarak iki dizüstü, bir tablet, iki de masaüstü bilgisayar tanıttı. Dizüstü modellerine üçüncü fan modülü ekleyerek işlemci sıcaklıklarını yüzde 5 düşürmeyi amaçlarken, masaüstü modellerinde de 6’ıncı nesil Intel Core işlemciler kullandı.
Gigaset_ME_Range

GIGASET’ten yeni akıllı telefonlar

Fuar öncesinde ilk tanıtılan ürünler arasında, Dect telefonları ile bilinen GIGASET’in yeni akıllı telefonları yer aldı. GIGASET ME, GIGASET ME Pure ve GIGASET ME Pro adıyla tanıtılan üç model, kamera ve sensör özellikleri ile dikkat çekiyor. Modellerin yüksek çözünürlük sunan ön ve arka kameraları, safir koruma ve 120 derece geniş açı lens özelliklerine sahip. Modeller, ayrıca, parmak izi ve kalp atış okuma ile ortamın ultraviole ışın düzeyini ölçme becerisini sunuyor. Çift SIM kart girişine sahip modellerin sonbahar ayları içinde Avrupa ve Çin’de satışa sunulması planlanıyor.
tomtom

TomTomSpark GPS Fitness Watch

Geçtiğimiz iki yıl olduğu gibi bu yıl da giyilebilir teknoloji ürünleri IFA’da şaha kalktı. Navigasyon çözümleri ile bilinen TomTom’un fuarda tanıttığı TomTom Spark GPS Fitness Watch dikkat çeken ürünlerden biri. Kullanıcılarına fitness yaparlarken müzik keyfi yaşatmayı amaçlayan saat, 3GB’lık kapasitesi ile 500’den fazla şarkının yüklenebilmesine izin veriyor. Akıllı saatteki şarkıları Bluetooth kulaklığınıza aktararak kablo derdi olmadan müzik dinleyebiliyorsunuz. Ayrıca TomTom Spark, akıllı telefonunuza gelen bildirimleri ekranında gösterebiliyor ve suya karşı da dayanıklı.

Schneller zu Hause! – AVM auf der IFA 2015

Daha hızlı bir ev için AVM’den 9 yeni ürün

Almanya merkezli iletişim ve ağ çözümleri markası AVM, “Daha hızlı ev” mottosuyla bu yıl IFA’da dokuz yeni ürün tanıttı. Bu ürünler arasında ev bağlantılarını hızlandırmaya yönelik ağ çözümleri ile yeni Dect telefonlar yer alıyor. AVM’nin dikkat çeken yeni ürünlerinden biri olan FRITZ!WLAN Stick AC 860, USB 3.0 girişi üzerinden ev kablosuz ağ alanının hızlı ve kolay bir şekilde genişletilebilmesine imkan veriyor. Üstelik tüm kablosuz yönlendirici standartları ile uyumlu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu