Bruce Willis, gelecek rolleri için dijital ikiz anlaşması yaptı

Kısa bir süre önce çeşitli sağlık sorunları nedeniyle emekli olan Bruce Willis, AI ile güçlendirilen dijital ikizi ile sinemaya geri dönüyor.

DeepCake tarafından geliştirilen teknolojiyle birlikte, oyuncular reklam ve filmlerde rol alabilmesi için “dijital ikiz” oluşturarak oyuncuların evlerinden çıkmadan projelerde yer almasına imkân sağlıyor. 

Bruce Willis Artık Dijital İkizle Sinema Perdesine Taşınacak

Emekliliğini duyuran ünlü aksiyon filmi yıldızı Bruce Willis, yapay zekâ desteğiyle geliştirilen deepfake teknolojisini kullanarak film ve reklamlar oluşturan DeepCake firmasına dijital ikizinin haklarını satan ilk Hollywood oyuncusu oldu.  67 yaşındaki Bruce Willis’in “dijital ikiz” haklarını satın alan DeepCake, oyuncunun film setlerine gitmesine gerek bile kalmadığını belirtiyor. 

Firma yukarıda yer alan Rus telefon reklamı gibi dijital Willis ile reklamlar oluşturmak için hiç zaman kaybetmedi. Kullanılan örnek genellikle bir aktörün film çekmesini engelleyebilecek bir zamanlama çatışmasıdır ve sahne, tabiri caizse bir yedek olarak devreye girebilir. 

DeepCake sitesindeki bir gönderiye göre Willis, daha genç, dijital benliğinin doğruluğu hakkında yorum yaparken bunun “zamanda geriye gitmek için harika bir fırsat” olduğunu söyledi. Ayrıca AI’ın “Zor Ölüm” ve “Beşinci Eleman” içeriği konusunda eğitildiğinden de bahsetti. Bu da ekrandaki karakterin kariyerinin zirvesinde olan 90’ların Bruce Willis’inden sonra modellendiği anlamına geliyor. 

Bruce Willis kısa bir süre önce emekli olmuş ve konuşma ve dil becerilerini etkileyen bir rahatsızlık geçirdiğini açıklamıştı. Willis açıklamasında, “Modern teknolojinin gelişiyle iletişim kurabilir, çalışabilir ve çekimlere katılıp hatta başka bir kıtada bile olabilirim.” dedi. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu