BT çalışanlarının özgüveni, portföy kariyer hedeflerini engelliyor

BT çalışanları, pek çok farklı işten oluşan bir kariyer peşinde koştuklarını ancak yeterli özgüvene sahip olmadıklarını bildiriyor.

Araştırmalar, sahtekarlık sendromunun BT uzmanlarının yaklaşık yarısını çok yönlü kariyerlerini gerçekleştirmekten alıkoyduğunu gösteriyor. BT çalışanlarının yarısından fazlası aynı anda pek çok farklı işten oluşan bir kariyer peşinde koşmakla ilgilendiklerini, ancak bağlılık gösterecek özgüvene sahip olmadıklarını bildiriyor.

BT çalışanlarının çoğunluğu bir portföy kariyeri geliştirmekle de ilgileneceklerini söylüyor. Bu ortalama bir yetişkinden daha yüksek bir oran ancak, yeni araştırmalara göre sahtekarlık sendromu neredeyse yarısının önünde duruyor.

Çalışanlar birden fazla role bürünmek zorunda kalıyor

Teknoloji sektörünün genelindeki kitlesel işten çıkarmaların, bireylerin ana işleri dışında iş yapmaya yönelik güvenlerini de etkiliyor. Bir şirketin, en iyi yeteneklerini mutlu etmek için esnek bir yaklaşım benimsemesinin değeri geleneksel olarak takdir ediliyor ancak en yetenekli insanları elde tutmak, çalışanlara iş yeri içinde ve dışında daha fazla özgürlük sunabilir. Konuyla ilgili olarak uzmanlar yan acelecilik kültüründen bahsediyor. Bu kültür, genç nesiller arasında yaygın ancak araştırmalar 35-44 yaş aralığındakilerin daha esnek düzenlemeler arayışıyla işlerini bırakma olasılıklarının daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu