Canon 250 megapiksel sensörle dünya rekoru kırdı!

Canon deyim yerindeyse dünyanın en yüksek çözünürlüğüne sahip 250 megapiksel sensörünü geliştirdi.
Canon fotoğraf dünyasında çığır açacak bir gelişmeye imza attı. Yeni geliştirdiği  APS-H sensör, CMOS sensörler arasında şimdilik dünyanın en yüksek çözünürlüğüne sahip sensörü olarak tanımlandı. Şu anda prototip aşamasındaki 250 megapiksellik sensör, 1080p full HD bir kameranın 125 katı büyüklükte bir video çekebiliyor.

4K videoların tam 30 katı

4K videoların 30 katı çözünürlüğe sahip olan sensör, havada, 17,5 kilometre uzaklıktaki uçak gövdesindeki yazının okunabileceği bir kesikinlikte çekim gücüne sahip. 250 megapiksellik bir sensör kısaca; detay, netlik ve çözünürlük kaybı olmadan kadrajlama yapılabilmesini sağlıyor.
canon sensör
Günlük hayatımızda belki değil ancak profesyonel yaşamda oldukça işe yarayacak bu sensör, özellikle fotoğrafçılık endüstrisinde oldukça ilgi görecektir.
Kıdemli Araştırmacı Dr. Konstantin Stefanov, konuyla ilgili, “Sensörlerin neden daha büyük yapılması gerektiği soruları oldukça fazla. Söz konusu sensör etkileyici bir teknik başarının sonucu ancak bu başarının kanıtlanması ne kadar yararlı, sorgulamak gerekli” dedi.
 
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu