Chrome, gizli sekmeler için biyometrik doğrulama seçeneği sunuyor

Teknoloji devi, Android kullanıcılar için gizli sekmelere biyometrik kimlik doğrulama özelliğini getiriyor.

Google, gizli modda web sitelerinde gezinirken ekstra bir gizlilik katmanı ekleyecek bir özelliği Android’e sunuyor. Teknoloji devi, mobil cihazlarda biyometrik kimlik doğrulamanın arkasındaki Chrome gizli oturumlarını kilitleme seçeneğinin, iOS’ta kullanıma sunduktan sonra şimdi Android kullanıcılarına sunulacağını açıkladı. 

Bu özellik, Chrome’dan çıktığınızda veya başka bir uygulamaya geçtikten sonra gizli sekmeye her döndüğünüzde yüz veya parmak izi kimlik doğrulama yapmanızı gerekli kılıyor. Bu sayede, gizli oturumunuza başkasının girmesi önleniyor. 

Kullanıcılar, Chrome Ayarları > Gizlilik ve Güvenlik’e gidip “Chrome’u kapattığınızda gizli sekmeleri kilitle” geçişini açarak bu özelliği etkinleştirebilir. Böylece, bir kullanıcı Chrome’dan bir sonraki çıkışında, kullanıcının gizli oturumu otomatik olarak kilitlenecek. 

Bununla birlikte, daha geniş bir güncellemenin parçası olarak Google, kullanıcılara belirli sitelerle paylaştıkları izinler hakkında daha kişiselleştirilmiş öneriler göndermek için Güvenlik Kontrolü özelliğini de güncellediğini açıkladı. Örneğin, bir site çok fazla bildirim gönderiyorsa, Güvenlik Kontrolü sizden bildirim erişimi ayarlarını değiştirmenizi isteyecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu