Citrix mouse’u gün yüzüne çıktı

Masaüstü sanallaştırmasında önde gelen markalardan Citrix, Florida’nın Orlando kentinde 12-14 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği Synergy Kurumsal Mobilite Konferansı’nda iPad ve iPhone’larda Windows uygulamalarının uzaktan kullanımını kolaylaştıran mouse’unu teknoloji meraklılarıyla buluşturdu.
Citrix’in X1 adlı bir mouse prototipi üzerinde çalıştığı bu yılın başında düzenlediği Summit konferansında duyurulmuştu.
Kurumlar, iOS işletim sistemi üzerinde Windows iş uygulamalarını kullanamadıkları için bu uygulamaları iPad veya iPhone’lara yüklemek yerine, sanallaştırma teknolojisini kullanarak sunucuları üzerinden çalıştırma yoluna gidiyor. Ancak ne yazık ki Apple, mobil cihazlarında mouse kullanımına izin vermiyor. Sanal mouse’ların ise kullanıcılara ideal bir deneyim sunmadığı düşünülüyordu.

Citrix T1

Citrix, mouse’unu T1 adıyla resmen sunmaya başladı.
Citrix mouse’unu kullanabilmek için ise, iPad ve iPhone’lara Citrix Receiver istemcisinin R1 versiyonunun yüklenmesi gerekiyor. İstemci, uygulamalara ve sanal makinelere uzaktan erişilebilmesine izin veriyor. Mouse hareketleri Receiver üzerinden sunucuya iletiliyor.
Citrix’in sanal makine mouse’unun prototipte kalıp, gerçek ürüne dönüşememesinden korkuluyordu. Citrix Synergy etkinliğinde katılımcılara mouse vermesi, X1’in gerçek ürüne dönüştüğünün ilanı oldu.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu