Citrix, yeni nesil NetScaler'ı tanıttı

Citrix, Citrix TriScale teknolojisinden faydalanan, fiyat performans oranı sunan uygulama dağıtım kontrol cihazlarını (ADC) içeren NetScaler MPX 25000 serisinin piyasaya sürüldüğünü duyurdu.
Yeni nesil NetScaler, operatörlerin ilk kapasite yatırımlarını korurken mobil S/Gi-LAN veri düzlemi kapasitelerini saniyede 3,5 terabayta kadar ölçeklendirmelerine olanak tanıyor. NetScaler iki raf üniteli (2RU) 160 gigabayt/saniye kapasiteli bir donanım. Operatörler NFV’ye geçerken NetScaler MPX 25000 serisi bu geçişi düzinelerce sanal ADC örneğini destekleyen çok kullanıcılı bir platforma dönüştürerek destekleyebiliyor. Yeni akıllı cihazlar, maliyetleri kısıtlayan kapasite ölçeklendirme, tam anlamıyla faydalanılamayan uygulama, tedarik yatırımları ve fizikselden sanala uygulama tedariği alternatiflerinin yokluğu gibi sorunları çözüyor.
Gelecekte başarıyı garantilemek için mobil ağ operatörleri toplu ölçeklendirmeleri çok daha düşük kapasite birimi başına maliyetle desteklerken, ağlarının farklı unsurlarını farklı oranlarda geliştirmenin yeni yollarını bulmalılar. Bu bulut ölçeklendirme verimliliği ve ekonomisi NetScaler MPX 25000 serisine entegre edilmiş durumda. Özel ASIC’lerin ortak ve rakip ADC ürünleri yerine ticari silikon kullanan NetScaler, doğrudan bir fiyat-performans avantajı anlamına gelen daha dik bir işlemci fiyat performansından faydalanıyor. Bu yaklaşım NetScaler yazılım tanımlı mimarisiyle birlikte operatörlere, aynı platform üzerinde fizikselden sanal cihazlara geçiş esnekliği sağlıyor.

Bulut Ölçeklendirme Ekonomisi Yeni Fiyat-Performans Standardına Olanak Tanıyor

Onbinlerce sunucu gerektiren kamu ve telekom bulutları için sektörün lider ADC’si olan NetScaler, ölçekte uygun maliyetli bir uygulama sağlamak amacıyla tasarlanmış. Citrix Ağ, Bulut ve Hizmet Sağlayıcıları Platformu Grubu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Klaus Oestermann, duyuruyla ilgili şunları söyledi: “Mobil sektöründeki NFV odaklı süreksizlik operatörlerin tedarik ağlarını yeniden tasarlamaları ve yeniden oluşturmalarını zorlaştırıyor. 140’tan fazla mobil ağ ve dünyanın en büyük ortak bulutlarındaki uygulamalardan edindiği deneyimle Citrix, mobil operatörlerinin ağlarını dönüştürmelerine yardımcı olmak için teknolojik yenilikler sağlamayı sürdürüyor. Bu, sektörün tam anlamıyla yazılım tanımlı tek ADC’si olan NetScaler sayesinde mümkün hale getirildi. Mobil operatörler S/Gi-LAN’ı bu yeni paradigmaya dönüştürmeye başladıklarında bize, maliyet eğrisini hafifçe indirirken ağlarını ölçeklendirme becerisine ihtiyaç duyduklarını bildirdiler. Yeni NetScaler MPX 25000 platformuyla biz, bulut ölçeklendirme ekonomisiyle ilgili bildiğimiz her şeyi aldık ve mobil ağdaki ADC’ler için fiyat-performans çıtasını büyük ölçüde alçaltan bir cihaza kattık.”

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu