Cortana Android ve iOS'a geliyor

Microsoft’un Siri benzeri sanal yardımcı uygulaması Cortana, Android ve iOS sürümleri için de çıkacak. 
Microsoft Cortana, Google Now uygulamasının muadili olarak görünüyor. Yapılan açıklamaya göre, Android Cortana, Microsoft işletim sistemlerinde yapılanların büyük bir kısmını yapacak. Tamamını yapacak demememizin sebebi, derin sistem entegrasyonu isteyecek bazı özelliklerin tamamını yapamayacak olmasından kaynaklanıyor.

Ses komutuyla erişim sağlanamayacak

Cortana, diğer harici uygulamalar için yüklenecek. Android için tasarlanan Cortana, ses komutu kullanarak erişim sağlayamayacak, bu da önemli eksikliklerden bir tanesi.
Android uyumlu Cortana’nın ilk versiyonu Haziran ayının sonlarına doğru gelecek. İlerleyen zamanlarda büyük ihtimalle Microsoft ve Steve Kondik ortaklığında geliştirilen Cynaogen OS işletim sistemi yüklü cihazlarda da çalışacak.

TÜBİTAK destekli atık yönetim çözümü Microsoft Dynamics’te yerini aldı

İlk kez geçtiğimiz yıl Microsoft Dynamics Zirvesi 2014’te görücüye çıkan HEWIN, bu sefer Microsoft’un en üst düzey akreditasyonu olan CFMD sertifikasını almak üzere başvurusunu yaptı. HEAT Bilgi Teknolojileri’nin yaklaşık üç yıldır üzerinde çalıştığı atık yönetimi ve geri dönüşüm çözümü HEWIN, 31 Mart 2015 tarihinde tüm modülleri ve Dynamics AX 2012 geçişini tamamlamış olarak 5 Mayıs Salı günü Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu’nda düzenlenen Microsoft Dynamics Zirvesi 2015’te sektör profesyonellerine tanıtıldı.
Atık yönetimi sektöründe CFMD sertifası almak için başvuruda bulunan Türkiye’deki ilk yazılım firması HEWIN; bu sertifika ile ürettiği yazılım çözümlerinin kalite algısını ve sahip olduğu yüksek kullanıcı memnuniyetini göstermiş olacak. Haberin devamı için tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu