Dell ve EMC için son engel de tamam

Dell’in EMC’yi satın alması için son engel olarak görülen Çin’deki regülatörler de gerekli onayı verdi.

Geçtiğimiz yılın ekim ayında duyurulan ve 67 milyar dolarlık rekor bütçesiyle uzun süre konuşulan EMC satın alması, New York Post haberine göre Çinli regülatörlerin onayından geçti. Dell ve EMC arasındaki sözleşmenin yasal olarak tamamlanabilmesi için son engel olarak görülen bu onayın alınmasıyla birlikte, iki şirketin resmi olarak satın almanın sonuçlandığını duyurması bekleniyor. İki şirketin birleşmesiyle kurulacak olan yeni kurumun adı Dell Technologies olacak. Dell’in mevcut PC operasyonları ise sadece Dell adı üzerinden yürütülmeye devam edecek.

Dell ve EMC arasındaki bu birleşme, IT tarihinin en büyük satın alması olarak öne çıkıyor. İki şirket kurumsal bilişim alanında güçlü olsalar da, açık bulut servislerinden ve akıllı telefon gibi PC alternatifi cihazlardan gördükleri rekabete karşı koymak istiyor.

Dell bilgisayar, güvenlik ve network iş kollarında faaliyet gösteriyor. EMC alımıyla birlikte kurumsal depolama donanımı alanında en büyük satıcı olarak konumlanması bekleniyor. Donanıma ek olarak, EMC güvenlik odaklı alt şirketi RSA, bulut yazılım işi Pivotal, birleşik sistem girişimi VCE ile de ortak yapılanmaya katkı sağlayacak. Satın almanın ardından Dell ayrıca sanallaştırma devi VMware‘in de yönetiminde asıl söz sahibi olacak. Halka açık bir şirket olan VMware’in çoğunluk hissesi EMC’ye aitti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu