DHL Group, MNG Kargo’yu satın aldı

Alman lojistik devi DHL Group, Türkiye'nin önde gelen kargo şirketi MNG Kargo'nun tüm hisselerini satın aldı.

Alman lojistik devi DHL Group, Türkiye’nin önde gelen kargo şirketlerinden MNG Kargo’nun tüm hisselerini satın almak üzere anlaşma imzaladı. DHL Group CEO’su Tobias Meyer, yaptığı açıklamada, e-ticaretin, lojistik sektörü ve özellikle kargo hacimleri için en önemli büyüme etkenlerinden biri olduğunu ve MNG Kargo’nun iş portföylerini tamamlayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu da konuyla ilgili olarak, Türkiye’nin stratejik konumu, büyüyen ekonomisi, yetkin iş gücü ve kurulu ulaşım altyapısı ile lojistik sektöründe bölgesel bir merkez durumunda olduğunu vurguladı. Ülkenin e-ticarette yakaladığı çift haneli büyümeyle birlikte kargo hacminin gün geçtikçe arttığına da dikkat çekti.

Daha fazla istihdam yaratma hedefi

DHL Group’un uluslararası lojistik uzmanlığından ve geniş küresel ağından faydalanacak olan MNG Kargo, DHL e-ticaret biriminin bir parçası olacak ve DHL e-ticaret Avrupa kargo teslimatı ağını tamamlayacak.

MNG Kargo CEO’su Kağan Gündüz ise, DHL Group’un global bilgi ve teknoloji birikimini arkalarına alarak hizmet kalitesini daha da geliştirme ve kapasite artırım yatırımları ile daha fazla istihdam yaratma hedefiyle hareket ettiklerini ifade etti. Ülkenin uluslararası üreticiler için sürdürülebilir tedarik zinciri oluşturma stratejilerinin odağı haline geldiğini ve sektörlerinin hız kesmeden gelişmeye devam edeceğini söyledi.

Son olarak, anlaşmanın tamamlanabilmesi için Rekabet Kurumu ile Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu’nun onayının gerektiği belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu