DoorDash, yaklaşık bin 250 kurumsal çalışanı işten çıkarıyor

Son zamanlarda kitlesel işten çıkarmaları duyuran çok sayıda teknoloji şirketleri arasına DoorDash de eklendi.

Teknoloji şirketi DoorDash, son olaylardan sonra yaklaşık bin 250 çalışanını işten çıkardığını açıkladı. DoorDash, tekrar büyümeyi sağlamak için COVID-19 salgını sırasında işe alımları hızlandırdığını bildiriyor. Bunlara ek olarak şirket, yatırımlarının çoğunun karşılığını aldığına da dikkat çekiyor.

“İşletme giderleri büyüdü”

Son zamanlarda teknoloji şirketleri işten çıkarmalar yapıyor. Bu şirketlerden sonuncusu da DoorDash. Uzmanlar, konuyla ilgili olarak şunları söylüyor:

“İş ve operasyonel ölçümlerimizi nasıl yönettiğimiz konusunda her zaman disiplinli olsak da ekip büyümemizi yönetmede olması gerektiği kadar titiz değildik. Sonuç olarak, işletme giderleri hızla büyüdü.”

DoorDash diğer e-ticaret şirketlerinden daha dirençli. Üçüncü taraf verileri, şirketin gıda dağıtım pazarındaki payını Eylül ayı itibarıyla satışların yüzde 56’sına çıkardığını gösteriyor. Ancak DoorDash, artan faiz oranları ve durgunluk tehdidi gibi dış etkenlere karşı hâlâ savunmasız.

Şirketin büyümesi yavaşlıyor ve uzmanlar, DoorDash’in maliyetleri düşürmemesi durumunda işletme giderlerinin gelirini geride bırakacağını söylüyor. Buna ek olarak işten çıkarmalar da DoorDash’in iş gücünün yaklaşık yüzde 6’sını oluşturacak. Bu da çok ciddi bir rakam.

DoorDash’in kıdem paketi, uygun olanlar için Şubat 2023’te 17 haftalık maaşı içerecek. Sağlık yardımları da Mart ayı sonuna kadar devam edecek. DoorDash, ABD’de vizeyle bulunan göçmen işçilere başka bir iş bulmaları için daha fazla zaman tanımak amacıyla istihdamın sona erme tarihi olarak 1 Mart’ı belirleyecek. Ayrıca şirket, işe alım desteği sunacağına da dikkat çekiyor. Esnek ekonomi alanındaki bir başka büyük rakip olan Lyft da bu ayın başlarında çalışanlarının yüzde 13’ünü işten çıkaracaktı. Diğer teknoloji şirketlerinden de bunlara benzer haberler gelmeye devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu