EchoStar ile TV sisteminden ev otomasyonu

EchoStar tarafından geliştirilen Sage ev otomasyon sistemi farklı bir televizyon deneyimi yaşatmanın yanında güvenlik anlayışına da yeni bir bakış açısı kazandırabilir.
Dish Network’e bağlı uydu servis sağlayıcısı EchoStar, kapsamı geniş, ama aynı zamanda kullanımı kolay ev otomasyon sistemi alanına giriyor. Bu sistemi ilgi çekici yapan şey yayın kutusu, dekoder ya da son dönemde moda olduğu üzere set üstü video yayın kutu ile TV arasında bir bağlantı oluşturması ve canlı TV yayınını farklı bir pencere olarak yansıtması. Bu sistem kontrol panelini de arka tarafta gösterir hale gelebiliyor. Bu sistem için yakında akıllı telefon ve tablet uygulamalarının da geliştirilmesi planlanıyor.
 
Wink Relay ve Wink Hub’a benzer şekilde Sage de ZigBee, Z-Wave, Bluetooth ve Wi-Fi gibi en popüler akıllı ev protokollerini destekliyor. Kullanıcılar Nest’in Thread’i veya 6LoWPAN gibi diğer protokollerin de desteklenmesini sağlayacak güncellemeleri indirebilecekler. Dolayısıyla Sage aydınlatma sistemi, güvenlik kamerası; kapı, pencere, hareket ya da cam kırılma sensörü; termostat veya diğer akıllı ev bileşenlerinin önemli bir kısmını destekleyecek altyapıya sahip olabilir. Mesela, birisi kapı zilinizi çaldığında TV’nize ve akıllı telefonunuza uyarı gönderen bir kapı zili sensörüyle sistem konuşabilecek ya da kapınıza bakan bir güvenlik kamerası varsa, zilinizi çalan kişinin akışkan videosu TV’niz üzerinde belirecek.

Etkin güvenlik sistemi olabilir

SageSage etkin bir ev güvenlik sistemi olabilir, çünkü o yerel acil durum merkezlerine doğrudan bağlantı sunuyor. Eğer birisi içeri izinsiz girecek olursa ve bu hareket, cam kırılması, kapı/pencere sensörü tarafından tespit edilecek olursa, evde oturan herkes akıllı telefonlarımıza bir uyarı alabilecek. Eğer bir güvenlik kamerası da devreye girdiyse, alarmı devreye sokan şeyin bir klipi mesaja iliştirilecek. O video aynı zamanda TV ekranında da belirebilecek.
Uygulamayı geliştirme konusunda sınır yok. Sistem üzerinde uygulamalar da olduğu için evde davetsiz bir misafir görmeniz durumda uygulama üzerinden “911’i ara” gibi bir uygulamaya anında bağlanabileceksiniz.. Olayı bir videoyla doğrulayabildiğinizde size acil bir yanıt gönderecekler. Sistem aynı zamanda yanlış alarmların da önüne geçiyor, çünkü evinizin içinde ne olduğunu anında doğrulayabiliyorsunuz.

GSM modülüne sahip olacak

Sage’in bir üst düzey yöneticisi, “Sistemin kurulum ve kullanımını kolaylaştırmak için en ince ayrıntıyı düşündük. Neyi yapmak isteğiniz hakkında size sorular soran bir motor geliştirdik” diyor. Fakat Echostar’ın niyeti tekerleği yeniden keşfetmek değil. Firma aynı zamanda üçüncü parti ürünlerin performans, güvenlik ve birlikte işlerlik gereksinimlerini karşılamasını temin edecek bir sertifikasyon programını yürütmeyi planlıyor.
Sage güvenlik merkezi yedek batarya ile GSM modülüne sahip olacak. Bu sayede elektrik kesintisi olduğunda ya da bir hırsız telefon hattı veya internet hizmeti için kullandığınız kablo TV hattını kestiğinde uyarı göndermeye devam edebilecek.
Ürünün şimdilik çekici özelliklerinden bir diğeri aylık abonelik ücreti gibi bir giderinin olmaması. Bu cihaz için sadece satın alırken para ödeyeceğiniz anlamına geliyor.
Bu yazı IT PRO’nun 181. sayısında yayınlanmıştır. 

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu