En uzun menzilli elektrikli otomobiller – 2024

Uzun menzilli elektrikli araçlar, günlük kullanımının yanı sıra uzun yolculuklar için de ideal hale geliyor.

Elektrikli araçlar, sürdürülebilir ulaşımın geleceği olarak görülüyor ve otomobil üreticileri bu alanda sürekli yenilikler yapıyor. Menzil kaygısını ortadan kaldırmak adına, bazı elektrikli araçlar artık bin kilometreye yakın menziller sunuyor. Bu, elektrikli araçların günlük kullanımının yanı sıra uzun yolculuklar için de ideal hale gelmesini sağlıyor. Bu listede, sizin için doğru menzile sahip elektrikli arabalar bulunabilir.

İşte, 2024 yılında piyasaya sürülen en uzun menzilli elektrikli araçların bir derlemesi:

1. ZEEKR 001: 1.032 Km

ZEEKR 001
ZEEKR 001

Zeekr 001 FR, dört elektrik motoruyla 1.248 beygir güç üretiyor, 1.280 Nm tork sağlıyor ve sadece 2 saniyede 100 km/s hıza çıkabiliyor. Maksimum hızı 280 km/s ile sınırlı. %50 şarjla 10 saniyede maksimum gücünü verebiliyor. Özel yağ soğutma teknolojisi ve karbon fiber arka motorlarla donatılmış. 100 kWh’lik CATL Qilin bataryasıyla 800kW şarj destekli. %10 ile %80 arasını 15 dakikada doldurabiliyor. “Tank dönüşü” özelliği ile 360 derece tur atabiliyor. Ön fren sisteminde 10 pistonlu AP Racing kaliperler ve Brembo karbon seramik diskler var. Arkada dört pistonlu kaliperler bulunuyor. Üretimi ise aylık 99 adetle sınırlı.

2. Aion LX Plus: 1.008 Km

Aion LX Plus
Aion LX Plus

Çinli GAC Motors tarafından üretilen AION LX Plus, uzun menzil ve yüksek hız sunan bir elektrikli SUV modelidir. Araç, 144,4 kWh kapasiteli dev bataryasıyla %20 daha hafif olan sünger tarzı yapıya sahip silikon anotlu pilleri kullanıyor. Tek bir şarjla 1.008 kilometre yol katedebilen LX Plus, ultra hızlı şarj desteğine de sahip. En hızlı varyantı 734 beygir gücünde ve 0-100 km/s hıza 2,9 saniyede ulaşabiliyor.

3. Lucid Air: 837 Km

EV sürüş menzili galibiyetini Kaliforniya merkezli Lucid Motors alıyor. Üstün özellikli Air sedan, bugün satılan elektrikli otomobiller arasında en yüksek menzile sahip model. Lucid Air Grand Touring donanımı yaklaşık 139.650 dolardan başlıyor. Air’in dokunmatik merkezli arayüzü ile fütüristik kabininin “devam eden bir çalışma” olduğunu da not ediyoruz. Ancak bir EV’de en fazla menzili istiyorsanız, Lucid Air şu an için en iyisi.

4. Tesla Model S: 651 Km

En Uzun Menzilli Elektrikli Arabalar

Tesla Model S, mükemmel menzili, çok sayıda pratikliği ve nefes kesici performansı ile pahalı olmasına rağmen çekici bir pakette birleştiriyor. Giriş seviyesi kılığında bile, Model S baş döndürücü bir güce sahip. Sağ ayağınızı hafif tutun ve bu Tesla tam şarjla EPA dereceli 651 Km yol kat edecek. Aracın etiket fiyatı ise 106.440 dolar.

5. Ford Mustang Mach-E: 600 Km

Ford’un elektrik motorlu ilk Mustang modeli olan Mustang Mach-E, geleneksel 3 kapılı Mustang’den esinlenerek tasarlanmış bir SUV. Aracın dış görünümü, Mustang serisine ait olduğunu doğrudan belli ediyor. Türkiye’de satılan versiyonlarda 70 kWh kapasiteli bir batarya bulunan Mach-E, kullanıcılara 269 beygir gücü ve 580 Nm’lik tork sunuyor. Aracın menzili RWD versiyonunda 440 km, AWD versiyonunda ise 400 km olarak açıklanmış. Diğer ülkelerde satılan versiyonlarda ise 600 km’ye kadar menzil sunan bir batarya seçeneği mevcut. Ford Mustang Mach-E’nin fiyatına baktığımızda ise, Standart Range RWD için 4.225.400 TL, Standart Range AWD için ise 4.732.200 TL etikete sahip. 

6. Hyundai Ioniq 6: 580 Km

2023 model yılı için yeni olan Hyundai Ioniq 6 sedan, belirgin bir geriye doğru süpürülmüş şekle sahip. Ioniq 6, iki pil paketi ve arkadan veya dört tekerlekten çekiş seçeneğiyle, menzil, fiyat ve performansa öncelik veriyor. EPA dereceli 580 Km menzil sağlayan, daha büyük 77,4 kWh pil ile donatılan arkadan çekişli SE donanıma sahip.

7. Tesla Model 3: 576 Km

Elektrikli Arabalar

EV harcamalarınızı en aza indirirken sürüş menzilini en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, Tesla Model 3 sedan ciddi bir şekilde bakmaya değer. Model 3 Uzun Menzil, EPA dereceli 576 Km menzile sahip. Temel Model 3, EPA tarafından tahmin edilen menzili sadece 437 Km. Ancak listemizdeki EV’lerden birine sahip olmanın en ucuz yoludur.

8. Rivian R1S: 566 Km

Lüks elektrikli SUV sıralamasında birinci sırada yer alan R1S, sürüş menzili bakımından konfigürasyonuna bağlı olarak 441 km’den başlayıp 566 km’ye kadar çıkabiliyor. Rivian’ın bu SUV modeli, hızlı ivmelenme arayan sürücüler için ideal bir tercihtir. Dört motorlu güç aktarma sistemi sayesinde araç, sıfırdan saatte 60 kilometre hıza sadece 3 saniyede ulaşıyor. Ayrıca, ayarlanabilir havalı süspansiyonu ile 14,9 inç’e kadar yerden yükseklik sağlayarak başarılı bir arazi aracıdır. Aracın etiket fiyatı ise 78 bin dolar.

9. Mercedes EQS Sedan: 563 Km

En hızlı elektrikli otomobiller

Teknoloji ve iç zenginlik açısından Mercedes-Benz EQS sedan diyoruz. Çünkü Alman otomobil üreticisinin amiral gemisi elektrikli otomobili, rolünün hakkını veriyor. Ancak fiyatının 105.550 dolar olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

10. Kia EV6: 498 Km

Kia’nın elektrikli SUV modeli EV6, 2023 Aileler için En İyi Elektrikli Araç ödülünü kazanarak elektrikli SUV sıralamasında lider konumda bulunuyor. Bu araç, maksimum sürüş menzili olarak yaklaşık 498 km sunuyor ve bu menzil arkadan çekiş sistemi ile elde ediliyor. EV6’nın lüks kabini, birinci sınıf malzemelerle donatılmış olup beş yolcu için geniş oturma alanı var. Ancak, sınıfındaki diğer modellere kıyasla daha küçük bir kargo alanına sahiptir. Aracın fiyat etiketi ise yaklaşık 49 bin dolardan başlıyor.

11. Nissan Ariya: 489 Km

Nissan’ın Ariya modeli farklı konfigürasyonlarda sunuluyor ve sürüş menzili seçilen kurulumla değişiklik gösteriyor. Önden çekişli Venture+ modeli, tam şarjla yaklaşık 489 km yol alarak en üst düzeyde menzile sahiptir. Ariya’nın diğer konfigürasyonlar ise 330 ila 465 km arasında sürüş menzili sunuyor. Ayrıca, bu elektrikli araç 12,3 inç dokunmatik ekran, kablosuz Apple CarPlay, kablolu Android Auto, Amazon Alexa ve çift bölgeli otomatik klima kontrolü gibi etkileyici standart özelliklere sahip. Aracın fiyat etiketi ise yaklaşık 43 bin dolardan başlıyor.

12. Polestar 2: 482 Km

Polestar 2’nin güncellenmiş modeli, sürüş keyfini en üst düzeye çıkaran elektrik motorları ve performans artışı ile öne çıkıyor. Şık tasarımı, yenilikçi teknolojileri ve çevre dostu yapısıyla Polestar, elektrikli araç segmentinde adından söz ettiriyor. Uzun menzilli versiyonda yeni 82 kWh’lik bir batarya bizleri karşılıyor ve araç EPA değerlerine göre 482 kilometre menzil sunabiliyor. Ayrıca buna ek olarak bu versiyondaki maksimum şarj da 205 kW’a çıkarıldı. Makyajlı Polestar 2’nin fiyatı 60 bin euro ile 65 bin Euro arasında değişiyor.

Peki, sizler elektrikli araçların günümüzdeki menzilleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu