En başarılı CIO’lar 5’inci kez ödüllendirildi

IDG lisanslı CIO dergisi öncülüğünde bu yıl beşincisi düzenlenen CIO Ödülleri, 2014’ün en başarılı teknoloji liderlerini açıkladı. Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen gecede 23 teknoloji lideri, gösterdiği başarıdan dolayı “Yılın CIO’su ödülüne layık görüldü.

IDG lisanslı CIO dergisi öncülüğünde bu yıl beşincisi düzenlenen CIO Ödülleri, 2014’ün en başarılı teknoloji liderlerini açıkladı. Vodafone Türkiye sponsorluğunda düzenlenen gecede açılış konuşmasını yapan Bilgi Teknolojileri veBTK-baskani-acarer-cio2014-450 İletişim Kurumu Tayfun Acarer, “Türkiye’nin 2023 vizyonu oldukça iddialı. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkes bu vizyona ulaşmak için elinden geleni yapıyor. Bilişim sektörünün hedefi çok büyük. ICT denilen alanda iletişim ile birlikte bilgi teknolojileri yer alıyor. Büyüme ivmesinin özellikle bilgi teknolojilerinde yer aldığına inanıyorum.” dedi. İletişim alanının daha büyük olmakla birlikte daha stabil olduğuna dikkati çeken Acarer, esas büyük fırsatların bilgi teknolojilerinde olduğunu belirtti. Acarer açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türkiye, 200’den fazla üniversitesiyle çok genç ve hızlı düşünen bir ülke. Ar-Ge’nin ve BT’nin olanaklarından yararlanmanın en uygun olduğu herhalde dünyadaki ilk üç ülkeden birisi Türkiye. Bilişim yöneticilerine bu konuda büyük bir rol düşüyor.” Türkiye’de sektörün en önemli sorunlarından birisinin nitelikli iş gücü olduğuna vurgu yapan Acarer, “Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD), Bakanımızın öncülüğünde üniversitelerle işbirliği yapmaya başladı. Önümüzdeki günlerde başka üniversitelerle de işbirliği yapılacak. Türkiye’de her yıl 10 bin yeni bilişim elemanına ihtiyaç var. Müfredatın sektörün ihtiyaçlarına göre değiştirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.


“Teknolojinin gücünü anlatmaya ve yaymaya devam edeceğiz”

İlgili Makaleler

Geceye ev sahipliği yapan Dünya Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdem Top şunları söyledi; “Dünya Grubu olarak hem bilişim yayınlarımız ve hem de 30 yılı aşkın süredir iş dünyasının profesyonellerine rehberlik eden erdem-top-cio-2014-450gazetemiz ile teknolojideki değişimin takipçisi olduk. Anadolu toplantılarımızda bu bilgiyi ve değişimin gücünü ülkemizin farklı köşelerinde anlatmaya çalıştık. Hem yayınlarımız hem de etkinliklerimiz ile sizleri sesi olacağız. Bizleri bu yolculuğumuzda yalnız bırakmayan bilişim dünyasının tüm saygın şirketlerine tekrar teşekkür ediyorum. Bu dönüşümü hep birlikte başaracağız. Bugün teknolojiyi kullanarak kurumlarında bu değişime öncülük etmiş değerli CIO’ları onurlandıracağız. Ödüllendirilecek olan tüm CIO’ları yürekten tebrik ediyorum. İş dünyasının sizin gibi liderlere ihtiyacı var.  Teknolojinin gücünü, kurumların dönüşümüne katkısını anlatmaya ve yaymaya devam edeceğiz.

 

engin-aksoy-cio2014-450“CIO’lar, başarı reçetelerini yazan liderlere dönüştü”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şunları söyledi: “Vodafone Türkiye olarak CIO Ödülleri’ni üç yıldır desteklemekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Tüm dünyada şirketler dijital stratejiler üreterek ve etkin şekilde uygulayarak büyüyor. Dijitalleşme bugün kurumların pazardaki rekabetçiliklerini korumaları için bir ön şart. Bu sebeple CIO’lar, şirketlerin başarı reçetelerini yazan liderlere dönüşmüş durumda. Tüm dünyada teknoloji ile dijitalleşen kurumlar kaynaklarını artırmadan gelirlerini, kârlılıklarını ve pazar değerlerini sektörlerinin üzerinde büyütüyor. Vodafone Türkiye olarak bu vizyon ile Yarına Hazırım Platformu’nu hayata geçirdik. Şirketlere, dijital dönüşüm ile mevcut kaynaklarıyla neler yapabilecekleri, verimliliklerini nasıl maksimuma çıkarabilecekleri konusunda yol gösteriyoruz. İşletmelerin; mobilite, bulut bilişim, büyük veri, iş zekası ve sosyal medya analiziyle dijitalleşmeyi şirket karakteri haline getirmesine öncülük ediyoruz. Türkiye’nin en büyük şirketleri dönüşümü Vodafone ile yakaladı ve iş yapış şekillerini değiştirerek farklılaştı. İşletmelerin dijital dönüşümde yerini alması için değerli bir sinerji yarattığımıza inanıyoruz.”

“Gücümüz teknoloji, hedefimiz teknolojiyle güçlenen Türkiye”murat-yilmaz-cio-2014-450

Gecenin sponsorları arasında yer alan Microsoft Türkiye’nin Genel Müdür Yardımcısı Murat Yılmaz ise ““Microsoft Türkiye olarak, Türkiye’de 20 yılı aşkın bir sürede 150 bin kişiden oluşan iş ortakları ordumuzla birlikte Türkiye’nin kazanması için çalışıyoruz. Microsoft Türkiye ekosistemindeki iş ortakları yılda 7 milyar dolar civarında iş hacmi yaratıyor ve bu hacmin büyük bir kısmı ulusal ekonomi içerisinde kalarak yenilikçiliğe ve büyümeye katkıda bulunuyor. Bugün yarattığımız sinerjinin etkisini ve büyüklüğünü burada görmekten gurur duyuyoruz. Şirketler inandıkları, güvendikleri destek konusunda kendilerini yarı yolda bırakmayacak bir iş ortağı ile yola çıkmak istiyorlar. Haklılar, çünkü her biri Türkiye’yi ekonomik hedefleri doğrultusunda dünya ligine taşıyacak birer stratejik ortak niteliğinde. Türkiye’nin teknolojiyi tüketen değil, üreten ve ihraç eden bir ekonomiye dönüşümü için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Biz Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda, ülkemizin bir teknoloji üssü ve inovasyon merkezi olmasına öncülük etmeyi, hayallerimizi gerçeğe, girişimcilerimizi liderler ligine, toplumumuzu refaha taşımayı hedefliyoruz. Gücümüz teknoloji, hedefimiz teknoloji ile güçlenen bir Türkiye” açıklamasında bulundu.

 

 2014’ÜN ÖDÜL ALAN CIO’LARI –
FOTOĞRAF GALERİSİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN!

 

odul-alan-ciolar-2014-750Ödül Alan CIO’lar

Ali Engin Eroğlu – Vakıfbank

Tuna Taş – Boehringer-İngelheim

Tekin Gülşen – Kordsa Global

Coşkun Şahin – Avea

Fahri Öbek – Türkiye Finans

Ergun Özdamar – Türk Traktör

Rasim Manavoğlu – Mudo

Yunus Özdemir – Mars Entertainment Group

Tayfun Küçük – Odeabank

Fulya Bıçak Muştu – Evyap

Serdar Birlikçi – Pepsico

Buğra Parlayan – Güllüoğlu

Gülsen Bayramusta – TAI

Ömer Ömeroğlu – Doğa Koleji

Funda Öney – Abank

Önder Yiğit Bostancıoğlu – Young Guru Acamdemy (YGA)

Barış Erdim – Toyota

Selçuk Salim Tonta – Sarten Ambalaj

Binnur Güleryüz Onaran – TAV

Barış Topuzlu – The Marmara Hotels

Erdal Kemikli – Otokoç

Dr. Reha Çetin – Akkök Holding

Çetin Çibuk – İSKİ

Ayrıca;

Avansas CEO’su Burak Peker, Teknoloji ile Büyüyen Şirketler ödülünü, Vakko CIO’su Bahise Kurt Yılın Kadın CIO’su, Malatya Pazarı CIO’su Harun Meldan ‘Vodafone Yarına Hazırım Ödülü’nü ve Coca Cola CIO’su Gökhan Kıpçak ‘Bulut Teknolojileri Özel Ödülü’nü aldı. BTK Başkanı Tayfun Acarer’e ise katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu