En çok kazanan 12 CIO

IT danışmanlık şirketi Janco Associates, asli maaşlarını ve alacakları tazminatları da hesaba katarak en çok para kazanan 12 CIO’yu listeledi.

 

Danışmanlık şirketi Janco Associates CIO’ların temel maaşları ve alacakları tazminatları da göz önünde bulundurarak yaptığı bir araştırmada, çoğu CIO’nun 1 milyon dolar üzerinde para kazandığını ortaya koydu. Associates CEO’su M.V Janulaitis, listedeki en dikkat çekici durumun listede var olan CIO’lar içerisinde hiç birinin maaşının 1 milyon dolar olmadığını söylüyor. İlk milyon dolar kazanan CIO’nun 1987 yılında Merill Lynch Yatırım Bankası’nın CIO’su Duwayne Peterson olarak tespit edildiği bilgisini de veren Janulaitis, artık bu güçlü yöneticilerin bu kulüpte yer almasının neredeyse normal bir durum olduğunu belirtiyor.

rob-carter-1

Rob Carter, FedEx

Rob Carter, FedEx Kurumsal Hizmetler’in co-CEO’su ve CIO’su Robert B, Carter, FedEx ürün sunumları için 7/24 dünya çapında destek sağlayan kurumun, FedEx uygulamaları, altyapı, network ve veri merkezlerinin teknoloji yönünü belirlemekten sorumlu. FedEx’e 1993 yılında katılan Carter, 30 yıldan fazla sistem geliştirme ve implementasyon deneyimine sahip.

deb-butler-2

Deb Butler, Norfolk Southern

Deborah H. Butler 2007 yılından beri Norfolk Southern Corp.’nın CIO’su ve başkan yardımcısı. Butler şirkete 1978 yılında Müşteri Hesap Denetçisi olarak katıldıktan sonra 2000 yılında operasyonlardaki sorumluluk artırıcı görevlerde hizmet etti. 2002 yılında müşteri hizmetleri başkan yardımcısı olan Butler, 1975 Agnes Scott College mezunu ve İngiliz edebiyatı diplomasına sahip.

Matt Carey, Home Depotmatt-carey-3

Home Depot’un başkan yardımcısı ve CIO’su Matt Carey, iletişim ağlarıyla birlikte ABD, Kanada, Meksika ve Çin’deki 2000’den fazla mağaza ve destek merkezleri dahil olmak üzere şirketin tüm IT altyapısından sorumlu. Carey aynı zamanda şirketin IT stratejisi tarafında geliştirme, online mağazalar ve tedarik zincirinde kullanılan teknolojilerin yürütülmesi ve implement edilmesinden sorumlu.

Carey 2008 yılında Home Depot’a katılmadan önce, eBay’de kıdemli başkan yardımcısı ve CTO olarak görev yaptı. Bunun öncesinde de Wal-Mart’a kıdemli başkan yardımcısı ve CTO olarak 20 yıldan fazla süre hizmet etti. Carey’in Oklahoma State Üniversitesi’nden Bilgi Sistemleri ile ilgili önlinsans diploması bulunuyor.

anil-cheriyan-4

Anil Cheriyan, SunTrust Banks

 

Anil Cheriyan 2012 yılından beri SunTrust Bank’ın CIO’luk görevini yürütüyor.  Cheriyan aynı zamanda şirketin kurumsal başkan yardımcısı olarak ta hizmet ediyor. Cheriyan finansal hizmetler sektöründe kıdemli ortak olarak ve iş sistemlerinin dönüşümü, teknoloji ve yeniden yapılanma girişimlerinin süreçlerinde görev yaptığı IBM Kurumsal Ticari Hizmetler’den SunTrust’a katıldı.

Cheriyan 2002 yılında IBM’e katılmadan önce, PricewaterhouseCoopers Danışmanlık ortağı, EDS şirketinde uzman danışmanlığı, TVS Clayton’da da bilgi hizmetleri yöneticisi olarak görevler yaptı. Elektronik ve Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olan Cheriyan’ın ayrıca yönetim bilimi mastırı ve felsefe mastırı dereceleri bulunuyor.

 

 

John David Thomson, Western Unionjohn-david-5

Western Union’un başkan yardımcısı ve CIO’su John David Thompson, Western Union’un 500.000 acente lokasyonlarından daha fazla küresel acente ağları için IT altyapısının inşası, geliştirilmesi, verimliliği, kaliteyi ve teslimat görevlerinden sorumlu.

IT sektöründe 20 yıllık bir deneyime sahip Thompson son olarak Symantec’in Hizmetler, Destek ve Küresel CIO’su ve grup başkanı olarak yaptı. Thompson Marymount Üniversitesi ve American Üniversitesi’nde eğitimler aldı.

david-barnes-6David Barnes, UPS

Dave Barnes amerikan lojistik şirketi UPS’nin CIO’su ve küresel iş hizmetleri görevinden sorumlu. Dünya çapında 220’den fazla ülkede ve bölgede hizmet veren UPS teknolojisinin tüm işlerini yürütüyor.

Buna ek olarak, Barnes, İK, muhasebe, tedarik ve müşteri iletişim merkezleri için ortak destek hizmetini de içeren Küresel İş Hizmetleri’nden de sorumlu. Barnes ayrıca şirketin iş vizyonunu ve stratejisini aynı hizaya getirecek teknoloji yatırımlarına yön vermesi konusunda da sorumluluğu olan UPS Bilgi Teknolojileri Yönetim Komitesine de başkanlık ediyor.

1977 yılında bir paket yükleyicisi olarak dahil olan Barnes, operasyonlarda, endüstri mühendisliği, finans ve bilgi teknolojilerinde atamalar gerçekleştirdi. Barnes’ın Missouri Üniversitesi’nden İş İdaresi alanında lisans diploması bulunuyor.

ron-griffin-7

 

Ron Griffin, AutoZone

Ronald B. Griffin, AutoZone’un 2012’den beri CIO ve IT kıdemli başkan yardımcılığı görevini yapıyor. Bu görevden öncesi Griffin Şubat 2006’dan beri Hewlett-Packard Şirketi’nin Teknoloji Çözümleri Grubu’nun desteği ve küresel uygulama geliştirme başkanı olarak görev yaptı. Griffin Home Depot şirketinde 8 yılı kıdemli başkan yardımcısı ve CIO’su olarak şirketin IT stratejisi ve iş organizasyonuna öncülük ettiği 12 yıl geçirdi.

lisa-bachmann-8

Lisa Bachmann, Big Lots

Lisa M. Bachmann, Big Lots şirketinde 2012’den beri CIO ve başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. Bachmann 1500’den fazla perakende mağazaları için mal planlama, dağıtma ve ikmalinden sorumlu. Bachman ayrıca Big Lots’un tedarik zinciri yönetimi, mal planlaması, tahsisi, dağılımı, mağaza operasyonları, finans, insan kaynakları ve iş süreçleri de dahil olmak üzere her alanda kritik bir görevi bulunan IT’yi yönetiyor. Bachman, Ames Department Stores’daki görevleri de dahil olmak üzere perakende ve finansal konularda 20 yıldan fazla bir deneyime sahip. Bachman’ın İş İdaresi Yüksek lisansı ve muhsebe lisans diplomaları bulunuyor.

Donagh Herlihy, Avondonagh-herlihy-9

Avon’un kıdemli başkan yardımcısı ve CIO’su Donagh Herlihy, şirketin IT stratejisini ve operasyonlarını yönetiyor. Avon’un iç iş operasyonlarını ve altı milyondan fazla Avon temsilcisine bağlanmak için teknoloji altyapısını tüm yönleriyle sağlamadan sorumlu.

Herlihy, Wrigley Company’deki CIO görevinden sonra 2008 yılında Avon’a katıldı. Öncesinde de Gillette şirket’inde 6 yıl görev yapan Herlihy kariyerinin başlarında tüketim malları ve otomotiv sektörlerinde IT, iş sürecinin yeniden yapılanması ve üretim görevlerinde çalıştı. Dublin Trinity College’inde Endüstri mühendisliği yüksek lisansa sahip Herlihy, sonrasında Michigan Üniversitesi’nden de Yönetici Programını tamamladı.

elizabeth-10

Elizabeth Hackenson, AES Corp

Elizabeth Hackenson 2008 yılından beri AES Corporation’da Küresel İş Hizmetleri kıdemli başkan yardımcılığını ve CIO’luk görevini yürütüyor. AES’in IT stratejisini yürüten Hackenson şirketin IT altyapısını ve uygulamalarını da yönetiyor. Hackenson AES’e katılmadan önce, Alcatel-Lucent şirketinde Bilgi Teknoloji Organizasyonu’nun başkanı olarak görev yapıyordu.  Hackenson’un telekomünikasyon sektöründe büyük ölçekli, karmaşık kuruluşlar arasında önde gelen teknoloji işlemleri ve girişimlerinde 30 yıldan fazla deneyimi bulunuyor. Hackenson New York Eyalet Üniversitesi’nden veri işleme mezunu.

Don Imholz, Centenedon-immolz-11

Donald G Imholz, 2009 yılından beri Centene şirketinde başkan yardımcılığı ve CIO’luk görevi yapıyor. Havacılık sektöründe Boeing ile 30 yıldan fazla bir zamanı da kapsayan birçok endüstride IT tarafında önemli bir deneyimi bulunuyor. Imholz’un Missouri Üniversitesi’nden İş İdaresi lisans diploması bulunan Imholz’un Washington Üniversitesi’nden de İş İdaresinde Bilgi Yönetimi ve Yöneticilik yüksek lisans derecesi bulunuyor.

cindy-nash-12

Cindy Nash, Windstream

Windstream’ın başkan yardımcısı ve CIO’su Cindy Nash, sistemler mimarisi, yazılım geliştirme, altyapı ve üretim hizmetlerini kapsayan IT hizmetlerini sağlamadan sorumlu. Nash öncesinde Müşteri hizmetleri’nde kıdemli başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

Nash 1986’dan beri telekomünikasyon sektöründe hizmet verdi. 2006 yılında Windstream’a katılmadan önce Century Tel’de bilgi sistemler başkan yardımcısı ve VALOR Telecom’da CIO’luk dahil olmak üzere bir çok üst yönetim görevlerinde hizmet etti. Northeast Louisiana Üniversitesi’nde İş İdaresi alanında lisans derecesine sahip Nash’in Teksas Üniversitesi’nden de MBA’si (İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı) bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu