Entegrasyon çalışanlar için fırsat olacak

Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, entegrasyon sürecinin şirketlerine etkisinden bahsederek, “ İnsan kaynakları açısından hiçbir şey olmayacak diye bir şey söyleyemem. Ama olumsuz etkilerine nazaran çalışanlar için çok daha büyük ve önemli fırsatlar sunacak” dedi.
Derya COŞKUN/Barselona
Dünya Mobil Kongresi kapsamında Barselona’da gazetecilerle bir araya gelen Türk Telekom Grup Üst Yöneticisi Rami Aslan, 2014 yılında operasyonel ve finansal anlamda başarılı bir yıl geçirdiklerini, grup olarak konsolide gelirlerinin yüzde 3,7 artarak 13,6 milyar liraya ulaştığını kaydetti.
Mobilde 1,8 milyon yeni abone kazandıkları aktaran Aslan, “Operasyonel olarak abone tabanımızı hem mobil, hem de genişbantta artırma başarısını sürdürmekle kalmadık, sabit sesteki düşüş oranında da azalma başarısını gösterdik. Türk Telekom Grubu olarak, Türkiye’nin dijital dönüşümü hedefiyle sadece 2014 yılında 2,1 milyar lira yatırım yaptık” dedi.
Hedefimiz 20 milyon haneye ulaşmak
Grup olarak 10 yıl içerisinde 17 milyar liradan fazla yatırım gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Aslan, bu süreç içerisinde yaptıkları toplam yatırımın sektörün yüzde 51’ine denk geldiğini dile getirdi.
Ülkedeki en geniş fiber ağın Türk Telekom tarafından sunulduğunu vurgulayan Aslan, şunları kaydetti:
“Türkiye’nin 81 ilini birbirine bağlayan 193 bin kilometrelik fiber altyapı döşedik.Bu, dünyayı 5 kez saracak uzunlukta. 2012-2014 yılları arasında hanelere ulaşan fiber altyapı uzunluğu yüzde 60 artış kaydetti. Türkiye’nin en büyük televizyon yayın kuruluşu olma yolunda kararlı ve iddialı bir adım attık. Hedefimiz Tivibu ile birlikte 20 milyon hanenin Türk Telekom’un sağladığı yayıncılık ayrıcalığından faydalanması.”
Türk Telekom çalışanlarına yönelik değil
Entegrasyon dönemlerinde genellikle bir belirsizlik olduğu, bu nedenle Türk Telekom çalışanlarını nasıl bir yılın beklediğine yönelik bir soru üzerine Aslan, entegrasyonun çalışan sayısının değiştirilmesine yönelik bir çalışma olarak tasarlanmadığını söyledi.
Bu sürecin pek çok çalışan için de fırsatlar oluşturduğunu ifade eden Rami Aslan, “Ben insan kaynakları açısından hiçbir şey olmayacak diye bir şey söyleyemem. Ama olumsuz etkilerine nazaran çalışanlar için çok daha büyük ve önemli fırsatları beraberinde getiren bir süreç olduğunu düşünüyorum ” diye konuştu.
“Umuyoruz ithal telefonda vergi olmaz”
Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi Üst Yöneticisi Erkan Akdemir ise bir ailenin ihtiyaçlarını tek elden sunabilecek bir hizmet anlayışını benimsemenin önemli olduğunu, bunun için ekosistemlerindeki herhangi bir hizmete sahip olan müşterilerinin, sundukları diğer hizmetlerden fiyat avantajı ile yararlanabileceğini anlattı. Yeni telefonları üreticilerin takvimine göre anında Türkiye’ye sunacaklarını belirten Akdemir, ithal telefonların vergisiyle ilgili bir soruya yönelikse, “Biz umuyoruz böyle bir gelişme olmaz” diye yanıt verdi.
“4G bizim için tehdit değil fırsat”
4G ihalesi ile ilgili de soruları yanıtlayan Aslan, ihale süreciyle ilgili detayları duymak için heyecanlandıklarını, karar vericilerin nasıl bir yol çizeceklerini merakla beklediklerini kaydetti. 4G’ye hazır olduklarını vurgulayan Aslan, bugünlerin geleceğini öngörerek 4-5 yıldır fibere büyük yatırım yaptıklarını dile getirdi. Aslan, 4G’yi bir tehdit olarak değil, fırsat olarak gördüklerini vurguladı.Aslan, Süper Lig’e talip olup olmadıkları yönündeki bir soruya ise, “Televizyon yayıncılığı alanında da her haneye ulaşma gayretimiz var. Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiğimiz Tivibu lansmanı ile bu alandaki iddiamızı ortaya koyduk. Futbol hakları da bizim için önemli bir içerik. Zamanı geldiğinde en hevesli, istekli oyunculardan biri biz olacağız” diye cevap verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu