Ev yapımı laptop: Mini-ITX anakart ve çift ekranla tanışın!

Tüm sistem, özel bir 3D baskı şasi içinde yer alıyor.

Teknoloji dünyasında, sınırları zorlayan yenilikler her zaman ilgi çeker. Bu kez sahneye çıkan, ev yapımı bir laptop. Mini-ITX masaüstü anakart, çift ekran ve dahili bir batarya ile donatılmış bu cihaz, adeta retro bir alternatif gerçeklikten fırlamış gibi.

APU_enthusiast isimli bir donanım meraklısının SFF Network’te paylaştığı bu laptop, ASRock N100DC-ITX anakart üzerine kurulu. İntegre Intel N100 dört çekirdekli (Alder Lake) işlemci ve 24 yürütme birimi bulunan Intel UHD Grafikler ile donatılmış. Anakarta, 32 GB Mushkin Essentials DDR4 bellek ve Mushkin Pilot-E 1 TB SSD eşlik ediyor. Ancak asıl dikkat çeken, cihazın diğer destekleyici donanımları.

Ev Yapımı Laptop
Ev Yapımı Laptop

Çift ekranın sırrı ve batarya gücü

Modder, benzersiz bir görünüm için yedi inçlik Waveshare ekranları tercih etmiş – biri beklediğiniz yerde, diğeri ise dokunmatik klavye olarak görev yapıyor. Ayrıca, tüm sistemi Talentcell’den 17,500mAh şarj edilebilir lityum iyon batarya paketi ile çalıştırmayı başarmış.

3D baskı şasi ve sessiz çalışma

Tüm sistem, özel bir 3D baskı şasi içinde yer alıyor. Boyutlar açıklanmamış olsa da, yedi inçlik ekranlar ve anakart boyutlarına dayanarak tahminler yapabiliriz. Sistem pasif soğutma ile çalışıyor ve bu da kullanımda fısıltı gibi sessiz olduğu anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu