Fairphone 5 tanıtıldı! 5 yıl garanti 10 yıl yazılım desteği alacak!

Fairphone 5, %70 oranında geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşturuldu.

Fairphone, benzersiz tarzıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Şirket, son olarak Fairphone 5 adını taşıyan modeli piyasaya sürdü. Rekabetin yoğun olduğu sektörde birçok şirket, pazar paylarını artırmak için farklı özellikleri öne çıkarıyor. Fairphone ise kullanıcılarıyla ilginç bir yaklaşımla iletişim kurmaya hazırlanıyor.

Fairphone 5 artık resmi olarak duyuruldu ve şirketin çevrimiçi mağazasından hemen ön sipariş verebilirsiniz. Sadece bir versiyonu var ve fiyatı 700 Euro. Önceki modeli ise 580 Euro fiyat etiketi ile satışa sunulmuştu. Sadece bir renk seçmeniz gerekiyor: Mat Siyah, Gökyüzü Mavisi veya yeni Şeffaf baskı. Gönderimlerin 14 Eylül’de başlaması planlanıyor. Ancak Gökyüzü Mavisi versiyonu Eylül sonuna kadar kullanılabilir olmayacak.

Bu telefon, %70 oranında geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşturuldu. Ayrıca yaşam ücreti ödenen insanlar tarafından üretilmekte. Hatta Fairphone’un geldiği kutuyu, eski telefonunuzu şirkete göndermek için kullanabilirsiniz. Şirket onu sizin için geri dönüştürüyor. Bu, şirketin ürünlerinin çevre dostu olduğundan emin olmak için kullandığı yöntemlerden sadece biri.

5 Yıl garanti 10 yıl yazılım desteği

Fairphone 5, uzun ömürlü olacak şekilde tasarlandı. 5 yıl garanti ve en azından 2031’e kadar (şu andan itibaren 8 yıl) yazılım desteği sunmakta. İyi giderse telefon en az 10 yıl boyunca desteklenecek. Kutudan Android 13 ile çıkıyor ve şirket telefon için en az 5 işletim sistemi güncellemesi sunmayı planlıyor.

Fairphone 5
Fairphone 5

Bu aynı zamanda tamir etmesi en kolay telefon, tek ihtiyacınız olan bir Phillips başlı tornavida. Değiştirebileceğiniz on modül de bulunmakta. Bir tamir dükkanına gitmenize gerek yok, modüller Fairphone ve ortakları tarafından satılıyor. Modüller arasında yeni OLED ekran, arka ve ön kameralar, USB portu ve tabii ki pil bulunuyor. Bu bileşenlere daha yakından bir göz atalım.

Fairphone 5 Donanım Özellikleri
Fairphone 5 Donanım Özellikleri

Yeni ekran 6.46 inç ölçüsünde (Fairphone 4’teki 6.3 inç panele göre biraz daha büyük). Bu OLED ekran, 1,224 x 2,700 piksel çözünürlüğe (20:9), 90Hz yenileme hızına (şirketin ilk Yüksek Yenileme Hızı ekranı) ve 880 nit pik parlaklığa sahip. Gorilla Glass 5 ile kaplı (0.7mm kalınlığında oleofobik kaplama ile).

Fairphone 5 Donanım özellikleri
Fairphone 5 Donanım özellikleri

Fairphone 5 kamera özellikleri

Yeni telefon, çentiklere veda ediyor. Ekranın içine yerleştirilen bir selfie kamerasına sahip. Bu kamera (ve arka taraftaki diğer ikisi) 50MP sensör kullanıyor. Bu özel kamerada Samsung JN1 kullanılmış. Ek olarak 1/2.76 inç boyutlarında 0.64µm piksel büyüklüğüne sahip. Ayrıca 4-in-1 birleştirme desteği var. f/2.45 lens, 90° FoV’a sahip. Son olarak video kayıt özelliğinin 4K @ 30fps’ye kadar desteklemekte olduğunu belirtelim.

Arka taraftaki ana kamerada 50MP Sony IMX800 sensörü bulunuyor. 1/1.56 inç boyutunda 1.0µm doğal pikseller ve 4-in-1 birleştirme desteği var. f/1.88 lens, 84° FoV’a sahip ve optik görüntü sabitlemeyi destekliyor. Ardından 117° ultra geniş açılı kamera geliyor. Bu kamerada IMX858 sensörü bulunmakta (1/2.51 inç boyutunda, 0.7µm piksel). Odaklama da 2.5cm/1in mesafesinden makro görüntüler çekebiliyor. Arka taraftaki üçüncü modül ise Time of Flight sensörü.

Kamera özellikleri
Kamera özellikleri

Fairphone, uzun süreli yazılım desteği olan endüstriyel bir bileşen Qualcomm QCM 6490 yonga setini seçti. Bu nedenle 2031’e kadar destek vaat edebiliyor. Donanım anlamında Snapdragon 778G ile karşılaştırılabilir.

Sadece bir bellek konfigürasyonu mevcut, 8GB RAM ve 256GB depolama. 2TB’ye kadar kart kabul eden bir microSD yuvası bulunmakta. Ayrıca, fiziksel SIM yuvası ve bir eSIM ile çift SIM kartlı bir telefon.

Diğer bağlantı seçenekleri arasında Wi-Fi 6E (6GHz), Bluetooth 5.2 ve NFC bulunmakta. 5G modemi daha fazla bantı destekliyor. Ancak şirket Kuzey Amerika’da telefonu piyasaya sürmeyi planladığına dair herhangi bir açıklama yapmadı.

Fairphone 5 batarya özellikleri

Fairphone 5, daha büyük bir batarya olan 4,200mAh (önceki modeldeki 3,905mAh’ten) ile geliyor. Aynı zamanda daha hızlı şarjı da (30W) destekliyor. Daha hızlı şarj, yüzde 50’ye 20 dakikada ulaşıyor ve tam dolu bir pil bir buçuk gün boyunca dayanabiliyor. Son olarak, eskimeye başladığında yeni bir pil ile kolayca değiştirmek mümkün. Ancak kablosuz şarj özelliği yok.

Ayrıca, USB-C 3.0 portu şarj ve veri görevlerini yönetiyor. Tek kablolu bağlantı seçeneği olan 3.5mm kulaklık girişinin kaldırıldığını ayrıca belirtelim. Artı tarafında, yeni model stereo hoparlörlere sahip. Küresel pazarda da yerini alacak olan cihaz, 700 euro ile satış raflarındaki yerini alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu