FIFA Dünya Kupası oyuncuları veri analizi uygulaması kullanacak

FIFA, 32 takımın tüm futbolcularına analiz ve istatistiklere erişim sağlamak için özel olarak tasarlanmış bir uygulama oluşturdu.

FIFA, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada finallerdeki tüm oyuncuların, yönetim bölümü tarafından geliştirilen ve 32 takımın tüm futbolcularının analiz ve bilgilere erişmesine izin veren bir uygulama üzerinden performans verilerine göz atabileceklerini söyledi. Uygulama, oyuncular birliği FIFPRO aracılığıyla oyunculardan gelen geri bildirimlerden sonra oluşturulacak ve veriler, önemli anların hızlı bir şekilde değerlendirilmesini sağlamak için video ile senkronize edilecek.

Bu tür veriler ve ölçümler, en iyi kulüplere ve ulusal takımlara sahip, analist ekipleri çalıştıran oyuncular için yaygın olarak mevcut olsa da uygulama, daha az kaynağa sahip kadroların da erişebilmesini sağlayacak.

Aynı zamanda uygulama, FIFA’nın performans analistlerinden gelen girdileri, izleme verilerini ve kat edilen mesafe, sprintler ve konumsal ısı haritaları gibi fiziksel performans ölçümlerini kullanacak. Oyunculara istatistikler ve verilerle birlikte sosyal medyada paylaşabilecekleri maçlardan fotoğraflar da verilecek.

FIFA Futbol Teknolojisi ve İnovasyon Direktörü Johannes Holzmueller, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bu oyuncu odaklı gelişme, oyunculardan gelen doğrudan geri bildirimlere dayanıyor. Ayrıca FIFA’nın sahadaki kilit aktörler için futbol deneyimini geliştirerek teknolojiyi potansiyelinin en iyi şekilde kullanılmasının bir başka harika örneğini gösteriyor.”

FIFPRO Genel Sekreter Yardımcısı Simon Colosimo ise, oyuncuların performans verilerine daha iyi erişim istediklerini söyledi. Öyle ki FIFA Player Uygulaması, kişisel veri haklarını etkinleştirecek ve Katar’daki FIFA Dünya Kupası’ndaki oyuncular için yeni bir kaynak sağlayacak.

20 Kasım’da Katar’da Dünya Kupası başladığında taraftarlar, sosyal medyada bir dizi istatistik ve maç görüntüsü izleyebilirler. FIFA bu görüntülerin, oyuncu uygulamasındaki veri ve içeriklerden oluşmasını umuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu