Figure insansı robotunun görüntülerini paylaştı

Firmalar, insansı robotların etkinliği ve uygulanabilirliğini artırmak için daha fazla çalışma yapıyor.

İnsansı robotlar her zaman gündemde kalmayı başarıyor. Tesla’nın Optimus prototipi, genel amaçlı robotların form faktörü hakkındaki tartışmayı yeniden açtı. Robotların etkinliği ve uygulanabilirliği hakkındaki eksikliklere dikkat çekiliyor. Bu nedenle, işlerimizi yapmaları için daha uygun robotlar için çalışmalar devam ediyor.

Figure, genel amaçlı iki ayaklı bir insansı robot yapmak için çok fazla para harcıyor. Firma geçtiğimiz aylarda tamamladığı robotun alfa yapısını Sunnyvale ofislerinde test etti. Şirket tarafından sunulan Figure 01 görüntüleri ise, doğası gereği Tesla’nın robot duyurusunun yanında yayınladığı duruma benzer olarak görülüyor.

Uzmanlar konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Bunun tarihteki herhangi bir elektromekanik insansı için en ön saflarda yer aldığını düşünüyoruz. Ayrıca ticari operasyonlar için tam özellikli olacak ikinci nesil insansı robotumuz üzerinde çalışmalar devam ediyor. Kısa bir süre içerisinde de Figure ekibi için kritik kilometre taşı olarak ticari operasyonlarda önemli bir rol oynayacak.”

Sistem, çok çeşitli el emeği görevlerine odaklanıyor ve çok fazla zaman harcıyor. Genel olarak yapacağı işlerin neler olabileceği de tahmin edilebiliyor. Robotların geleneksel olarak tek, tekrarlanabilir görevler için inşa edilmesinin bazı nedenleri bulunuyor. Tesla ise sistemlerinin ilerleyişi hakkında yorum yapmaktan kaçınıyor. Gelişmekte olan oyuncuların form faktörünün potansiyelini ve zorluğunu göstermeye yardımcı olacağı da açık.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu