Galaxy S25 Ultra’nın kamera sırrı ortaya çıktı!

Mevcut beklentiler, Galaxy S24 Ultra’nın aynı HP2 sensörünü kullanacağı, ancak daha fazla ışık toplamak için diğer iyileştirmelerle geleceği yönünde.

Samsung Galaxy S25 Ultra’nın kamera konfigürasyonu hakkında son günlerde çıkan haberler, telefonun selefinin aksine 4 yerine 3 arka kamerayla geleceğini iddia etmişti. Ancak güvenilir sızıntı kaynağı Ice Universe, önümüzdeki Ultra modelinin hala dört kameraya sahip olacağını ve 3x modülünün kaybolmayacağını belirtiyor. Aslında, “bir yükseltme çok olası” diyor. 10MP 3x kamera, Galaxy S21 Ultra ile tanıtıldığından beri neredeyse aynı kalmıştır. Sensör boyutunda ve odak uzunluğunda bazı değişiklikler olsa da, temelde aynıdır. 12MP 120° ultra geniş açılı kamera için de benzer bir durum söz konusu; bu kamera, S20 Ultra ile tanıtıldığından beri değişmedi.

Samsung Galaxy S24 Ultra'nın kamera yapılandırması
Samsung Galaxy S24 Ultra’nın kamera yapılandırması

Ana kamera ise zaman içinde birkaç değişiklik geçirdi. S20 Ultra’nın 108MP HM1 sensöründen, S21 ve S22 Ultra’nın 108MP HM3 sensörüne ve S23 ve S24 Ultra’nın 200MP HP2 sensörüne kadar farklı sensörler kullanıldı. Mevcut beklentiler, Galaxy S24 Ultra’nın aynı HP2 sensörünü kullanacağı, ancak daha fazla ışık toplamak için diğer iyileştirmelerle geleceği yönünde. Bu, 3x modülünün kaldırılma nedeni olarak gösterildi. Periskop modülü ise yıllar içinde en çok değişenlerden biri olmuştur ve 2025 yılı da istisna olmayabilir. Samsung’un Xperia 1 serisinde olduğu gibi düzgün bir şekilde değil, iki önceden belirlenmiş nokta arasında değiştirilebilir bir odak uzunluğu denemesi yaptığı söyleniyor.

Bir önceki rapor, ana 200MP modüldeki iyileştirmelerin 3x lensi gereksiz hale getireceğini iddia etmişti, ancak The Cat (sızıntı kaynağı) bu durumun böyle olmayacağından emin. Galaxy S25 Ultra’nın 3x lensi çıkarmayacağını belirtiyor.

Bu gelişmelerle birlikte, Samsung Galaxy S25 serisinin özelliklerini öğrenmek için biraz daha beklememiz gerekecek. Muhtemelen telefonlar en erken önümüzdeki Ocak ayında duyurulacak. Bu arada, bu yazın başlarında Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6’nın lansmanı yapılacak ve belki de Galaxy Z Fold 6 FE ve Galaxy S24 FE daha sonra yıl içinde piyasaya sürülecek. Teknoloji dünyasındaki en son haberleri ve en sıcak fırsatları kaçırmamak için CIOUpdate web sayfamızı takip etmeyi unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu