Gittigidiyor, süper marka seçildi

Superbrand Türkiye, dünyanın 88 ülkesinde yapılan süper marka araştırmasının Türkiye sonuçlarını açıkladı.
Dünyanın önde gelen pazaryeri eBay’in Türkiye iştiraki GittiGidiyor.com yılın en iyi markalarına verilen 2014 Superbrands Ödülü’nün sahibi oldu. GittiGidiyor.com iki yılda bir yapılan araştırmada 2012 yılında da ödüllendirilmişti.
Ülkemizde 10 yıldan beri faaliyette bulunan Superbrand Türkiye tarafından düzenlenen araştırmada bu yıl 1023 markadan oluşan ön liste Türkiye seçici kurul üyeleri tarafından oylandı. Barajı aşan 300 marka, Nielsen tarafından İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaşayan 18-56 yaş arasındaki toplam 1677 kişiye bilgisayar destekli yüz yüze görüşme yöntemi kullanılarak soruldu. Tamamen tüketicilerin tercih ve beğenilerine göre belirlenen farklı sektörlerdeki 134 marka 2014 yılının markaları olarak belirlendi.

Superbrand nedir?

Tüketicilerin arzuladıkları, tanıdıkları ve bir ücret ödeyerek sahip olmak istedikleri, duygusal ve/veya fiziksel avantajlarını diğer markalara göre çok daha yüksek oranda sunan markalara “Superbrand” (süper marka)deniliyor. Superbrands kriterleri arasında yaratıcılık, şirketin büyüklüğü, teknolojisi, yatırımları, iş gücü kalitesi, markalaşmaya yaptığı yatırım ve marka devamlılığı, sosyal sorumluluk projelerine katkısı, çevreye duyarlılığı ve etik değerlere uyması gibi maddeler de bulunuyor.
 
 

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu