Google Cloud ve Renault’dan Endüstri 4.0 ortaklığı!

Google Cloud, endüstriyel sisteminin dijitalleşmesini hızlandırmak için Renault Grubu ile yeni bir ortaklık yaptığını duyurdu.

2016 yılından bu yana endüstriyel verileri toplamak için kendi dijital platformunu geliştiren Renault; tedarik zincirini ve üretim kalitesini iyileştirmenin yanı sıra çevresel etkileri azaltmak için Google Cloud’u analiz, makine öğrenimi ve yapay zeka teknolojileri için kullanacak.

Hamle, Google’ın endüstriyel yetenekleri için bir dönüm noktası olarak gösteriliyor. Renault Üretim ve Lojistik Direktörü Jose Vicente de los Mozos yeni ortaklık hakkında, “Bu anlaşma ve BT üretim/tedarik zinciri yönetim ekiplerimizin taahhüdü; dönüştürmek üzere tasarlanan Endüstri 4.0 planımızın dağıtımını hızlandırmamızı ve mükemmellik ile performans standartlarımızı iyileştirmek için dünyadaki üretim tesislerimizi ve lojistik süreçlerimizi birbirine bağlamamızı sağlayacak.” dedi.

Microsoft’un 1 milyar dolarlık Polonya dijital yatırım planı gibi benzer anlaşmalardan da anlaşılacağı gibi ortaklık aynı zamanda çalışanların eğitimini de içeriyor. Google, Renault çalışanlarını şirketin veri odaklı kültürünü “geliştirmek” için mühendislik, üretim ve BT alanlarında eğitecek. 

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu