Google Drive, iPhone ve iPad’e biyometrik koruma ekledi

Google, iPhone’larda ve iPad’de Touch ID ve Face ID’yi destekleyen yeni bir Google Drive güncellemesi yayınladı. 

Yeni güncelleme, kullanıcıların Drive dosyalarını bir gizlilik ekranının arkasına kilitlemelerine izin verecek, böylece herhangi biri dosyalara erişmeye çalışırsa kişinin kilidi açmak için Touch ID veya Face ID kullanması gerekecek.

Google tarafından geçen ay açıklanan bu özellik hakkında bir Google sözcüsü özelliğin kullanıcılara telefonlarında depolanan dokümanlar için biraz daha fazla gizlilik sağlayacak şekilde tasarlandığını söyledi. Gizlilik ekranı ayrıca kullanıcıların Drive’ın ne zaman kilitlenmesini istediklerini belirtmelerine izin veren zaman aşımını da destekliyor. Google şu anda kullanıcıların 10 saniye, bir dakika veya 10 dakika gecikmesine izin veriyor. Bu, çok görevli ve uygulamalar arasında geçiş yapması gerekebilecek kullanıcılar için faydalı bir seçenek oluyor.

Ancak gizlilik ekranı tamamen güvenli değildir. Google gizlilik ekranını etkinleştirirken bazı Drive bildirimleri ile iOS Dosyalar ve Fotoğraflar uygulamalarıyla paylaşılan Dosyalar ve diğer sistem işlevlerini koruyamayacağı konusunda uyarıyor.

Yeni özellik şu anda tüm Apple iPhone ve iPad kullanıcılarına sunuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu