Google Pixel 6 Pro üst düzey özelliklerle geliyor

Yayınlanan yeni bir rapor, Google Pixel 6 Pro tam da bu ihtiyaca cevap verecek premium kamera özellikleri ile geleceğini söylüyor.

Artık günümüzde bir çok akıllı telefon kullanıcısı uzun şarj süresi, büyük depolama alanı, güçlü işlemci gibi özelliklerin yanında olmazsa olmazlar listesine kaliteli fotoğraflar çekebilecekleri donanımlı kameraları da telefonlarında görmek istiyorlar. Yayınlanan yeni bir rapor, Google Pixel 6 Pro tam da bu ihtiyaca cevap verecek premium kamera özellikleri ile geleceğini söylüyor. Bu da akıllı cihazı üst düzey telefonlar arasındaki pazar payını almak için hazırlandığını gösteriyor.

Bir akıllı telefondaki kamera en önemli yönlerinden biridir. Pek çok tüketici, iyi performansın yanı sıra fotoğrafçılıkta da yetenekli bir cihaz istiyor. Şimdi, yeni bir rapor, Google Pixel 6 Pro’nun sunabileceği bazı yeni ve ilginç kamera özelliklerini ortaya çıkardı ve bu da onu üst düzey pazarda özelliklerle dolu bir telefon haline getirebilir.

Konuyu biraz açmak gerekirse, arama motoru devinin görüntü işleme hattı ve Google Kamera uygulaması, Pixel serisini kamera sıralaması açısından en iyi akıllı telefonlardan biri haline getirdi. Ve şimdi, XDADevelopers’ın yeni bir raporu, Pixel 6 serisinin kamera donanımında iyileştirmelerle geleceğini ve önceki yeniliklere kıyasla çok daha dikkate değer olacağını öne sürdü.

Yeni iyileştirmeler, şirketin akıllı telefonu için görüntü işleme üzerinde daha da fazla kontrol sağlayacak özel bir çip oluşturmasıyla da geliyor. Konuya yakın bir kaynak, XDADevelopers’a Google Kamera uygulamasının, donanımdaki yeni iyileştirmelerden yararlanacak bazı kamera özellikleri öneren yayınlanmamış bir dahili sürümünü sağladı. Bu özelliklerden bazıları şunlardır: Sihirli silgi, yüz bulanıklığı giderme, sahne kilidi, “ön fener” ve daha fazlası bulunuyor.

Şirket, Face deblur özelliğini zaten açıklamış olsa da yeni Magic silgi, gelecek en ilginç özelliklerden biri olabilir. Bu özelliğin tam işlevi bilinmemekle birlikte, adından da anlaşılacağı gibi, kullanıcıların çektikleri bir fotoğraftan nesneleri veya kişileri kaldırmasına bile izin verebileceğine inanıyor.

Diğer dikkat çeken özelliklerden birisi de Motion Blur ismiyle gelen Google kamera uygulamasının hareket bulanıklılığını engelleyeceği düşünülüyor. Benzer şekilde, kamera uygulamasında, sahne kilidi adı verilen bir özellikle ilgili “naruto” kod adı da bulunuyor. Pixel 6 serisinde öne bakan bir LED flaş yok gibi görünse de kaynak aynı zamanda telefonun ekranının önündeki herhangi bir şeyi aydınlatmak için kamera kullanıcı ara yüzünü bej renge dönüştüren bir “ön fener” özelliği de mevcut.

Anlaşılan o ki gelişen teknoloji ve pazardaki rekabeti göz önüne aldığımızda önümüzdeki yıllarda akıllı cihazlarımız gerek donanım gerek yazılım olarak gerçek kameraları aratmayacak hatta efektler ve uygulama destekleri ile her telefonu bir stüdyoya dönüştürecek özellikler içerecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu