Google Play’den ebeveynler için bir özellik geliyor: Çocuğunuzun harcamasını kontrol edin

Google yeni bir güncellemeyle geliyor. Bu güncelleme de hem çocukları hem aileleri ilgilendiriyor.

Google Play, çocukların ailelerinin kartlarının bilgileri alarak Play Store’da herhangi bir şekilde işlem yapma eylemlerini kısıtlayacak yeni bir güncellemeyle geliyor. Yani, aile hesabı yöneticisi bunu onaylarsa, Google tarafından ailenin telefonuna bir mesaj gidecek. Bu ek bir özellik olarak yakın zamanda sunulacak.

Aynı zamanda aile ödemi yöntemi belirtmediyse, o zaman çocuklar istedikleri uygulamaları satın almayı planladıklarında onay isteyecek. Böylece numarası kayıtlı olan aile de bu bildirimi almış olacak. Ardından çocuğunuz bu durumu size nasıl iletmek istiyorsa o şekilde ilerletmesine izin verin.

Gelen bu güncelleme sayesinde sizler de ebeveyn olarak çocuğunuzun harcamalarını kontrol edebileceksiniz. Eğer neler aldığını paraları nereye harcadığını merak ediyorsanız Google Play size bunu da sunuyor. Sürekli çocuğunuzun başında olamazsınız. Bu sebeple yeni özellik, beğenmenize yardımcı olabilir.

Bu yöntem, çocuklarınızın satın alma işlemleri ve aile harcamaları üzerinde tam kontrole sahip olmak istediğinizde en iyi sonucu verecek.  Ayrıca istemediğiniz işlemleri yapmasının da önüne geçebileceksiniz.

Genel olarak baktığımızda Google Play uzun zamandır bu plan üzerinde çalışıyor ancak yeni bitirdiler. Bu güncelleme için telefonunuzun son sürümünün mevcut olması gerekiyor. Bu özellik sayesine çocuğunuz da izlendiğini bilecek ve bu sebeple de hareketlerine, oyunlarına ve satın almalarına dikkat edecek.  

 Ayrıca Google, yeni politika ayarlarından da çok kısa bahsetti. Bu politikalar sayesinde çocukların oyun  için paralar harcamalarının da biraz önüne  geçilebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu