Corning, orta düzey korucular için daha dayanıklı bir cam olan Gorilla Glass 7i’yi tanıttı!

Corning, Oppo’nun Gorilla Glass 7i ile donatılmış bir telefonu tanıtacak ilk şirket olacağını açıkladı.

Dört yıl önce Corning, 7. nesil Gorilla Glass’ını tanıtmıştı ve bu yeni nesil Victus adıyla gelmişti. Victus, daha üst düzey cihazlar için tasarlanmıştı (ancak artık orta seviye telefonlarda da görmeye başlıyoruz). Şimdi ise şirket, “değerli ve ara seviye cihazlar” için yeni bir cam çıkarıyor. Yani Gorilla Glass 7i, orta seviye ve daha uygun fiyatlı telefonlar için tasarlanmış.

Peki neden “7i” diye bir versiyon varken 7. nesil yok? Corning’e bunu sorduk ve onlar, bu camın 7. nesil olduğunu (Victus gibi) ve isminin bunu yansıtmasını istediklerini söyledi. “i” ise “ara seviye cihazlar için endüstri lideri yenilik” anlamına geliyor. Bu detayları geçtikten sonra, Gorilla Glass 7i’ye bir göz atalım.

Corning, 7i’nin asfalt gibi sert yüzeylere 1 metreden (3.3 fit) düşmeyi kaldırabileceğini iddia ediyor. Benzer cam alternatifleri ise yarı yükseklikte kırılmadan sadece yarısına kadar dayanabiliyor. Ayrıca, 7i’nin rakip camlardan iki kat daha çizilmeye dayanıklı (veya daha iyi) olduğu söyleniyor. 7i formülasyonu, farklı fiyat noktalarında birçok telefona uygun olacak şekilde tasarlandı. Aynı zamanda sürdürülebilirliğe de odaklanıldı, çünkü bunlar kitle pazarı modelleri olacak.

Corning, Orta Düzey Korucular İçin Daha Dayanıklı Bir Cam Olan Gorilla Glass 7i'yi Tanıttı!
Corning, Orta Düzey Korucular İçin Daha Dayanıklı Bir Cam Olan Gorilla Glass 7i’yi Tanıttı!

Peki neden 7i’ye ihtiyaç duyuldu? 2024 yılındayız ve hala Gorilla Glass 5 kullanan birçok yeni cihaz var – örneğin Nothing Phone (2a) ve Poco F6 Pro gibi popüler modeller. GG5, 2016’da piyasaya sürüldü, yani zaten 8 yaşında. Hatta Gorilla Glass 3 kullanan telefonlar bile var (örneğin Pixel 8a) ve bu 2013 yılına ait.

Corning ve ortakları, daha modern bir seçeneğe ihtiyaç duydu, ancak daha mütevazı bütçelere sığabilecek ve orta seviye modellerde yüksek kaliteli ekranları tercih etme eğilimini karşılayabilecek bir seçenek. 10 bit ve hatta 12 bit OLED ekranlar artık yaygın. Ayrıca, bu ekranlar 2016’da GG5’in piyasaya sürüldüğü dönemden çok daha büyük hale geldi, bu nedenle GG5 ile Victus arasına bir şey koymak gerekiyordu.

Corning, Oppo’nun Gorilla Glass 7i ile donatılmış bir telefonu tanıtacak ilk şirket olacağını açıkladı. Daha fazla detay yakında Oppo tarafından paylaşılacak. 7i, telefonlarda kullanılacak, ancak çizilmeye ve düşmeye dayanıklı cam gerektiren akıllı saatler ve diğer cihazlar için de uygun olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu