HarmonyOS 2 kullanıcı tabanı 40 milyon kullanıcıyı aştı

40 milyon kilometre taşı ile Huawei'nin HarmonyOS'u, telefon işletim sistemlerinde daha yüksek bir konuma ulaştı.

Huawei, 2019’da telefonları için tescilli işletim sistemi olan HarmonyOS’u başlattığından beri işletim sistemi gelişmeye devam etti. İşletim sisteminin ikinci yinelemesi olan Haziran ayında, HarmonyOS 2 birçok Huawei cihazı için zorlandı. Bugün Huawei, Harmony OS 2’nin 40 milyondan fazla cihaza kurulduğunu resmen onayladı.

Bilmiyorsanız, yazılım piyasaya sürüldükten sonraki bir hafta içinde 10 milyondan fazla cihaza yüklendi. Bir ay içinde 25 milyondan fazla Huawei telefonunda başlatıldığına dair haberler çıktı. Şimdi, 40 milyon kilometre taşı ile Huawei’nin HarmonyOS’u, telefon işletim sistemlerinde daha yüksek bir konuma ulaştı.

Bu hızda, işletim sistemi diğer işletim sistemleriyle kafa kafaya rekabet ediyor gibi görünüyor. Huawei ayrıca işletim sistemine açık kaynak bileşenleri ekliyor ve yakın zamanda 400’den fazla açık kaynak bileşeni eklemişti.

Bunun dışında Huawei’nin HarmonyOS 2’yi tüm akıllı telefonlarına getirmesi bekleniyor. Güncellemeyi alacak premium telefonlardan bazıları Huawei’nin Mate 40 serisi, P40 serisi, Nova8 telefonları, MateX2 ve MatePad Pro olacak.

Bugün, amiral gemisi Huawei P50 de aynı HarmonyOS sürümüyle piyasaya sürüldü. Özelliklerinden bahsetmişken, seride yalnızca Huawei’ye özel Snapdragon 888 4G yonga setine sahip P50 ve P50 Pro modelleri yer alıyor. Bazı birimler ayrıca 12 GB’a kadar RAM ve 512 GB depolama alanına sahip bir Kirin 9000 işlemci tarafından destekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu