Hewlett Packard yeniden yapılanma sürecini tamamladı

Dominic Orr ve Güngör Kaymak
                                                Dominic Orr                      Güngör Kaymak
Geçtiğimiz yıl bu zamanlar bilgisayar/yazıcı çözümleri ile kurumsal ürünlerini iki ayrı şirket yapısı altında toplama kararı aldığını duyuran HP, nam-ı diğer Hewlett Packard, yeniden yapılanmasını tamamladı.
Kurumsal donanım ve çözümler üzerine kurulan yeni şirketin adı Hewlett Packard Enterprise olarak belirlendi ve şirketin CEO koltuğuna HP’nin yapılanma sürecine liderlik eden Meg Whitman oturdu.
Hewlett Packard Enterprise, 2 Kasım Pazartesi günü New York Borsası’nda işlem görmeye başlayacak.
Hewlett Packard Enterprise ’ın, borsaya açılması öncesinde dünya genelinde 10 şehirde düzenlediği Roadshow etkinliklerinden biri bugün İstanbul’da gerçekleşti. Sayılı noktalardan biri olarak İstanbul’un seçilmesinin Hewlett Packard ’ın Türkiye’ye verdiği önemi yansıttığını belirten Hewlett Packard Enterprise Türkiye Genel Müdürü Güngör Kaymak, son bir yılın yeniden yapılanma nedeniyle oldukça yoğun geçtiğini söyledi.
1 Ağustos itibariyle birçok ülkede yapılanma sürecinin tamamlandığını belirten Kaymak, iki ayrı şirkete bölünme sürecinin 2 Kasım’da Hewlett Packard Enterprise ’ın New York borsasına açılması ile tamamlanmış olacağına dikkat çekti.
hp_enterprise_logoKaymak, şirket için tasarlanan yeni logoyla ilgili de şu açıklamayı yaptı: “Logo bizim için çok anlamlı. Logoda kullanılan yeşil, büyüme ve sürdürülebilirliği; dikdörtgen çerçeve ise iş ortaklığını yansıtıyor. Sektörde şirketlerin logo rengi ya mavi ya da kırmızı tonlarında. Yeşil ile normların dışına da çıkmış olduk.”
Yazılımda güçlenecek
Ağ şirketlerinden Aruba Networks’ün CEO’su iken şirketin HP tarafından satın alınma sonucu Hewlett Packard ’ın Networking bölümünden sorumlu Başkan Yardımcısı olan Dominic Orr da İstanbul’daki Roadshow’un katılımcıları arasındaydı. Kariyerinde daha önce de HP’de yöneticilik yaptığını hatırlatan Orr, “Ben HP’de çalışırken Mainframe cihazlardan açık sistemlere doğru bir dönüşüm vardı. Şimdi yine HP’deyim ve bu sefer daha büyük bir dönüşüm var, masaüstü/client sistemlerden önce-bulut/önce-mobil sistemlere doğru… Bu dönüşümde dört önemli unsur olduğunu düşünüyoruz. Bunlar hibrid bir altyapıya geçiş, dijitalleşen işletmeyi koruma, veri güdümlü bir şirkete dönüşme ve işyerinde verimlilik sağlama” diye konuştu.
HP olarak şu anda gelirlerinin sadece yüzde 40’ının donanımdan geldiğini belirten Orr, “Önümüzdeki dönemde pazarda farklılık yaratan yazılım ve servis çözümlerimizi daha fazla göreceksiniz” diye konuştu.
Türkiye ofisinde işten çıkarma olmadı
HP, kurumsal ve bilgisayar/yazıcı olmak üzere iki ayrı şirkete ayrılacağını 6 Ekim 2014’te duyurmuş, bu açıklama ile birlikte 55 bin çalışanının işine de son vereceğini açıklamıştı. İki ayrı şirkete bölünme kararının pazar segmentleri ve müşteri grupları farklı olan şirketlerin daha hızlı ve çevik hale getirilmesi için alındığını hatırlatan Güngör Kaymak, işten çıkarma kararının Türkiye ofisine yansımasının olmadığını da belirtti. Kaymak, “Türkiye ofisinde çalışan sayısı azalmadı. HP ve Hewlett Packard Enterprise olarak aynı binada faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.
Orr ise işten çıkarma kararının HP’nin “önce bulut-önce mobil” vizyonu çerçevesinde alındığını belirtti.
Hewlett Packard Enterprise Roadshow etkinliğine 500 dolayında HP iş ortağı ve müşterisinin katıldığı açıklandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu