IBM altyapı çözümleriyle işinizi dönüştürme imkânı

ComPro Bilişim Teknolojileri, bu yılki ikinci etkinliğini Avnet sponsorluğunda Four Seasons Bosphorus’da düzenledi. IBM Altyapı Çözümleri özelindeki etkinlik, IBM üst düzey yöneticilerinin yanı sıra farklı sektörlerden müşterilerin katılımı ile gerçekleşti.
ComPro Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Abdurrahman Keklik ve IBM Türk Sistemler Donanım Ülke Müdürü Gürol Çolak’ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte büyük hacimli verilere ve artan güvenlik tehditlerine dikkat çekilirken; gerçek zamanlı öngörüler ve yüksek düzeyde güvenlik gerektiren işlemleri desteklemek için hızlı, güvenli ve güçlü altyapı çözümlerinin önemi vurgulandı.
Yeni nesil teknolojik çözümler ile ortaya çıkan bulut, analitik, güvenlik, mobilite ve sosyal iş konularına değinen ComPro Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Abdurrahman Keklik “Verilerin işlenmiş hali ile müşteriye sunulacağını ve mobil yeteneklerin iş dünyasında önem kazandığı bir döneme giriyoruz. Bu gibi değişimler ile birlikte önümüzdeki dönemlerde altyapı, orta katman yazılımları ve uygulamalar açısından çok değişiklikler olacağını öngörüyoruz.” dedi. IBM’in bu alandaki stratejisine de değinen Keklik “Bu noktada geçtiğimiz yıl IBM’in x86 sunucularını satması ve yeni iş kolları olan bulut bilişim, analitik, mobilite, güvenlik ve sosyal iş konuları ışığındaki stratejisinin çok önemli bir dönüşümü başlattığına inanıyorum. ComPro ailesi olarak IBM’in bu radikal dönüşümünü önemsiyoruz ve bu dönüşümü IBM ile birlikte gerçekleştirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.
IBM Power Sistemler Satış Uzmanı Altuğ Bocutoğlu ve IBM Flash Sistemler Satış Uzmanı Ozan Büyükahraz’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, IBM’in yeni duyurusu yapılan altyapı çözümleri anlatıldı. Konuk konuşmacı olarak yer alan TEB Unix & Veri Depolama Sistemleri Proje Lideri Yardımcısı Niyazi Elvan, ComPro ile birlikte gerçekleştirilen depolama sistemleri özelindeki projeyi değerlendirdi.
Etkinliğin kapanış sunumunu yapan ComPro Bilişim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Hakan Yıldız, şirketinin bulut bilişim yaklaşımını ve CloudPro markası tarafından sunulan hizmetleri aktardı. Bulut bilişim alanındaki iş ve altyapı çözümlerinin ve yenilikçi hizmetlerinin şirketlerin işlerini büyütmelerine nasıl yardımcı olduğunu vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu