İki yeni Surface tanıtıldı

Microsoft, yeni Surface, Lumia ve Microsoft Band cihazlarını New York’ta tanıttı. Oturumların hızlı ve güvenli şekilde açılmasını sağlayan Windows Hello1, Windows 10 cihazlarını birer kişisel asistana dönüştüren yeni Cortana2, Surface üzerinde iyileştirilmiş dokunma ve kalem özelliği ve yeni Lumia 950 ve 950 XL telefonların kişisel bilgisayar gibi çalışmasına imkân veren Continuum gibi yeni Windows 10 deneyimlerini içeren cihazlar ile mobilite yeni bir aşamaya yükseliyor.
Windows 10 ile mümkün hale gelen inovasyonu gözler önüne seren Microsoft, yeni Xbox oyun deneyimlerini ve dünyanın bağımsız ilk holografik bilgisayarı Microsoft HoloLens hakkında da yeni detaylar paylaştı.
110 milyon cihaz Windows 10 kullanıyor
Halen dünya çapında 110 milyon cihazdan kullanılan Windows 10, aynı dönem bazında Windows 7’nin üç katına varan yükseltme oranı ile tarihin en hızlı başlangıcını yaptı. Microsoft, 1,25 milyarın üzerinde ziyaretin gerçekleştirildiği Windows Store’da Windows 10 için aralarında Box, Facebook, Instagram, Candy Crush Soda Saga, Flipagram, Uber ve diğerlerinin de bulunduğu tamamen yeni evrensel uygulamaların da çıkışını duyurdu. Bu uygulamalar, yeni Microsoft cihazlarında bulunacak olan mevcut Windows 10 deneyimlerini daha da zenginleştiriyor.
“Gerek Windows 10 gerekse yeni Microsoft cihazları ile yepyeni büyülü deneyimlerin tam merkezinde olacaksınız” diyen Microsoft CEO’su Satya Nadella, “İnsanları Windows’a ihtiyaç duymaktan Windows’u seçmeye ve nihayetinde de Windows’u sevmeye doğru taşıyoruz. Bu cihazlar tüm Windows ekosistemi için daha da fazla coşku ve fırsat yaratmayı vaat ediyor” diye ekledi.
Surface dizüstünü yeniden tanımlıyor
Microsoft, yeni kategorilere öncülük eden misyonunu daha da ileriye taşıyarak üstün işçiliğe ve inanılmaz doğruluk ve hassasiyette kalem ve dokunma desteğine sahip, güçlü, yüksek performanslı yeni dizüstü bilgisayarı Surface Book ile dizüstü bilgisayarı yeniden tanımlıyor.
Ultra ince Surface Book, 6. Nesil Intel Core i5 ve Core i7 işlemcilerin etkileyici gücünü 12 saate kadar çıkan pil ömrü ile birleştiriyor. İyileştirilmiş gecikme ve uzaklık açısı ile yüksek kontrastlı bir 267 dpi ekrana sahip olan 13.5 inçlik optik laminasyonlu PixelSense Ekran sadece güzel bir görünüşe sahip olmakla kalmıyor; aynı zamanda üzerinde doğal ve akıcı bir şekilde yazı yazılmasına da imkan veriyor. Yerinden çıkartılabilen ekran, üzerinde çizim yapılabilen, not alınabilen ve Microsoft Edge gibi Windows programlarından yararlanılabilen bir not panosu olarak da kullanılabiliyor. İsteğe bağlı ayrık GPU, Surface Book’un kusursuz video düzenleme, hızlı gerçekleme veya sarmalayıcı oyun için donanım ivmeli grafiklerin tam gücünden yararlanabilmesine imkan veriyor.
Dizüstünüzün yerine geçebilen tablet Surface Pro 4
Microsoft aynı zamanda dizüstü bilgisayarın yerine geçebilecek en ince, en hafif ve en güçlü tablet Surface Pro 4’ü de tanıttı. Sadece 8,4 mm kalınlığında olan cihaz, şaşırtıcı 12.3 inçlik PixelSense Ekran’ı ve 6. Nesil Intel Core m, Core i5ve Core i7 işlemcileri ile öğrencilerden profesyonellere kadar herkesin yolda da daha fazlasını yapabilmesine imkan veriyor. Surface Pro 4 sadece Surface Pro 3’ten yüzde 30 daha güçlü olmakla kalmıyor, aynı zamanda daha sessiz çalışması, daha az ısınması ve dokuz saate varan pil ömrü ile daha yüksek tasarruf da sağlıyor.
Yeni Surface Pro 4 Type Cover6 klavyeli kılıf ise hızlı ve akıcı yazım için tuşlar arasında en uygun aralıkların bırakıldığı, yeniden tasarlanan mekanik klavyesi ile Surface Pro 4’ü anında tabletten laptopa dönüştürüyor. Surface Pro 3 ile geriye uyumlu olan yeni Surface Pro 4 Type Cover klavyeli kılıf; isteğe bağlı parmak izi okuyucusu ile Windows Hello’nun rahatlığını ve şirketlerin kullandığı düzeyde güvenlik sunan isteğe bağlı parmak izi okuyucuya da sahip. Yeniden tasarlanan ve 1.024 adet basınç hassasiyet düzeyi bulunan Surface Pen, bir ucundaki hassas mürekkep ve diğer ucundaki silgi ile belgeleri yazmanıza, çizmenize ve işaretlemenize izin veriyor.
7 Ekim’den itibaren belirli pazarlarda ön sipariş verilebilecek olan Surface Book, Surface Pro 4 ve yeni aksesuarlar 26 Ekim’den itibaren Kanada ve Birleşik Devletler’de, sonrasında da diğer pazarlarda satın alınabilecek.
Yeni bilgisayarların ABD’deki fiyatları 1500 dolar ile 2700 dolar arasında değişiyor.
Geliştiriciler için Microsoft HoloLens geliyor
Windows 10 ile çalışan Microsoft HoloLens dünyanın hiçbir şekilde bağlı olmayan ilk holografik bilgisayarı. İster eğitim için olsun, ister tasarım, ister sağlık hizmetleri, isterse de eğlence, HoloLens başka hiçbir cihaz veya platformda mümkün olmayan yenilikçi deneyimler yaratıyor. 7 Ekim’den itibaren başvuruları alınmaya başlanan Microsoft HoloLens Development Edition’a 2016’nın ilk çeyreğinde kullanıcılar sahip olabilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu