İngiliz Güvenlik Bakanı’na göre İran İngiltere’de tehdit oluşturuyor

Konuyla ilgili, sadece Kasım ayında 10 İran komplosu deşifre olduğuve daha fazla olayın gün ışığına çıktığı belirtiliyor.

İngiltere Güvenlik Bakanı Tom Tugendhat, İngiltere’nin İran da dahil olmak üzere devlet aktörlerinin artan müdahalesi, tehdidi ve etkisiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı. Sadece Kasım ayında 10 İran komplosu deşifre olduğundan beri, daha fazla olay gün ışığına çıkıyor. Bu nitelikteki yabancı müdahalenin Birleşik Krallık’ta ifade özgürlüğüne ve vatandaşların yaşam tarzına zorluklar getirdiği ifade ediliyor.

Acil yanıt gerekiyor

Tugendhat, Londra merkezli bir düşünce kuruluşu Policy Exchange’de yaptığı konuşmada, ulusal güvenliğe yönelik “akut tehditlerin” acil bir yanıt gerektirdiğini de söyledi. “Ancak beni en çok endişelendiren şey, demokrasimize yönelik stratejik tehditler çünkü aktörler, egemenliğimizi bozmak için uzun süredir sistemik bir kampanyanın parçası. Onlar sadece yaşamı tehdit etmiyorlar, yaşam biçimimizi tehdit ediyorlar. İran’da yaşananları hepimiz görüyoruz. Henüz bu olayların bitmediğini görüyoruz.”

Tugendhat muhafazakar milletvekili olarak konumlanıyor. Kendisi bir süredir devlet temelli tehditlerin gelecek ve toplumlar üzerine meydan okuduğuna dikkat çekiyor. Konuyla ilgili, “Rekabet yoğunlaştıkça, devlet temelli tehditlerin büyüdüğü ve birçok farklı kaynaktan geldiği, Birleşik Krallık ve müttefiklerimiz de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri etkilediği bir sır değil.” açıklamasında bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu