Instagram ve Messenger video görüşmelerine avatar desteği geliyor

Meta, avatarlarla gerçek zamanlı görüşmeler yapma fikrinin, video görüşmelerinde yüzlerini göstermek istemeyenler için memnuniyetle karşılanabileceğini belirtiyor.

Meta, Instagram ve Messenger üzerinde kullanıcıların artık avatarlarını kullanarak video görüşmelerine katılabileceğini duyurdu. Yeni işlev, kullanıcıların kamera hazırlığı yapmadıkları durumlarda video görüşmelerine dahil olmalarını sağlayacak. Bu, kullanıcıların birbirleriyle görüşerek konuşabilecekleri, ancak birbirlerini gerçekte görmeyecekleri bir animasyonlu video görüşmesi anlamına geliyor.

Meta, avatarlarla gerçek zamanlı görüşmeler yapma fikrinin, bazı video görüşmelerinde yüzlerini göstermek istemeyen kişiler için memnuniyetle karşılanabileceğini belirtiyor. Yeni özellik, iOS ve Android’de kullanılabilir durumda.

Şirket ayrıca, avatarlarla ilgili diğer güncellemeleri de paylaştı. Meta, Facebook ve WhatsApp üzerinde avatar oluşturmayı daha kolay hale getirmek için bir test aşamasında olduğunu duyurdu. Canlı bir selfie çekerek avatar önerileri alabileceğiniz bir seçenek sunulacak. Bu öneriler arasından seçim yaparak avatarınızı kişiselleştirebileceksiniz.

Meta ayrıca Instagram ve Facebook Hikayeleri, Facebook yorumları, Messenger ve Instagram’daki 1:1 mesaj konularında animasyonlu avatar çıkartmalarını paylaşma imkanı sunuyor. Avatarınızın belirli eylemleri gerçekleştirdiği çıkartmaları gönderebilirsiniz. Bunun yanı sıra, Meta, kullanıcıların avatarlarının arkadaşlarının avatarlarıyla çıkartmalarda bulunmasına olanak tanıyor. Facebook Hikayeleri’nde birkaç arkadaşınızı etiketleyerek birlikte bir çıkartma oluşturabilirsiniz.

Şirketin Nisan ayında yaptığı açıklamada, platformlarında 1 milyardan fazla avatar oluşturulduğu belirtilmişti. Avatarları daha gerçekçi hale getirmek için sürekli güncellemeler yapılıyor. Meta, avatarların metaverse tarafından sunulan kendini ifade etme fırsatlarını gösterdiğini vurguluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu