Intel, bazı önemli kaynak kodlarının sızdırıldığını duyurdu

Intel yaptığı açıklamada, sızdırılan bilgilerin yeni güvenlik açıklarını ortaya çıkardığını düşünmediklerini belirtti.

Intel, 12. nesil Alder Lake işlemcilerinin BIOS kaynak kodunun çevrimiçi olarak sızdırıldığını ve kopyalarının 4chan ve Github gibi sitelerde bulunduğunu açıkladı.

BIOS (temel giriş/çıkış sistemi); bilgisayarın işletim sistemi ile sabit disk klavye, fare veya yazıcı gibi donanımlar arasındaki iletişimi yöneten, sistemi önyüklenirken başlatmak için bilgisayarın mikroişlemcisi tarafından kullanılan programdır. Bu tür bir sızıntı, Intel’in donanımında yararlanılabilecek hataları potansiyel olarak ortaya çıkarabilir. Sızıntının, BIOS/UEFI görüntülerini oluşturmak ve optimize etmek için araçlar ve kodlar içeren 6 GB’lık bir dosyadan oluştuğu bildiriliyor.

Bununla birlikte donanım devi, “bir güvenlik önlemi olarak bilgilerin gizlenmesine dayanmadığı için bunun yeni güvenlik açıklarını ortaya çıkardığına inanmadıklarını” açıkladı. Aynı zamanda şirket, kaynak kodunda güvenlik açığı bulan kişilere sorunun ne kadar ciddi olduğuna bağlı olarak hata başına 500 ila 100.000 dolar arasında ödül verdiğini de belirtti.

Son olarak Intel, sızıntının nereden geldiğine dair detaylı bir açıklama yapmazken, üçüncü bir taraf aracılığıyla yapıldığını söyledi. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu