Intel, iş istasyonları için tasarlanmış GPU’ları piyasaya sürüyor

Intel, masaüstü iş istasyonları ve dizüstü bilgisayarlar için tasarlanan Arc Pro serisi GPU'larını piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Intel Arc Pro A40 ve A50 modellerini iş istasyonları için satışa hazırladığını açıkladı. A30M modelini ise profesyonel odaklı dizüstü bilgisayarlarda satışa sunulacağı belirtildi.

Intel GPU’ların teknik özellikleri

Her üç GPU da donanım tabanlı ışın izleme ve AV1 donanım hızlandırma yeteneğine sahip cihazlar. Intel, Arc Pro A40, 3,5 modellerini teraflop grafik gücü, 8 ışın izleme çekirdeği, 6 GB GDDR6 bellek ve tek yuvalı bir form ile müşterilerine göndermeyi hedefliyor. Şirket diğerlerine nazaran daha küçük ebatta olan bu GPU’ları ince iş istasyonlarında veya küçük form faktörlü bilgisayarlarda kullanılmasını öneriyor. Şirketin bir üst modeli A50 ise çift yuvalı bir form faktörüne, 4,8 teraflop grafik gücüne, 8 ışın izleme çekirdeğine ve 6 GB GDDR6 belleğe sahip.

Şirket GPU’ları; Blender, HandBrake, Premiere Pro, DaVinci Resolve Studio ve daha birçok profesyonel programa optimize etmeyi hedefliyor. Intel ayrıca mühendislik, inşaat, mimari ve üretim alanlarındaki uygulamalar için de bir sertifikalandırma planladığını belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu