Intel’in yeni işlemcisi 6.2GHz hız sınırını aştı!

Şirket, tüketiciye sunulan en hızlı masaüstü işlemcisini çıkardı.

Intel’in en yeni masaüstü işlemcisi, saat hızını 6.2GHz’e çıkararak, overclock yapmaya gerek kalmadan başka bir hız rekorunu kırdı. Bu, şirketin tüketiciye sunulan en hızlı masaüstü işlemcisini temsil ediyor. Core i9-14900K adı verilen bu işlemci, 24 çekirdek ve 32 iş parçacığı ile donatılmış durumda ve Intel’in özel Akıllı Önbellek teknolojisi sayesinde 36 megabayt önbelleğe sahip. Intel, bu özelliklerin “oyun ve içerik oluşturma iş yüklerinde güçlü performans” sağlayacağını belirtiyor.

Intel’in Yeni İşlemcisi 6.2GHz Hız Sınırını Aştı!
Intel’in Yeni İşlemcisi 6.2GHz Hız Sınırını Aştı!

İşlemci ayrıca, Intel’in 11. nesil ve sonrası Core çiplerinde bulunan bir özellik olan Termal Hız Artırma aracını kullanıyor. Bu araç, sıcaklık 70 derece C veya 158 derece F’nin altında olduğunda saat frekansını 100 MHz artırıyor. Yani, soğutma sisteminizin işini iyi yapmasına dikkat edin. Şirket, oyuncuların %15’e kadar daha iyi performans yaşayacağını ve içerik oluşturucuların hesaplama yoğun iş akışlarında %73’e kadar performans artışı yaşayacağını vaat ediyor.

i9-14900KS, Z790 ve Z690 anakartlarla uyumlu ve en iyi sonuçları sağlamak için en son BIOS’u öneriyor. Core i9-14900KS şu anda piyasada ve fiyatı 700 dolar olarak belirlenmiş. Geleneksel perakendecilerde kutulu ürün olarak ve yakın gelecekte orijinal ekipman üreticisi (OEM) ortaklarından sistemlere entegre edilmiş olarak bulunabilir. Intel, bu yılın ürün duyuruları boyunca AI yerine ham hıza odaklanmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu