Intel’in birimiMobileye’nin halka arzı beklentinin altında kaldı

Dev çip üreticisinin, 2017 yılında 15.3 milyar dolara satın aldığı Mobiliye'nin son verileri şirketin son üç yılda zarar ettiğini gösteriyor. 

Otonom sürüş şirketi Mobileye, uzun zamandır beklenen ilk halka arzını fiyatlandırmış olsa da şirketin değerlemesi beklenenin çok altında gerçekleşti. Mobileye’nin halka arzı 16 milyar dolardan daha az bir değerleme ile gerçekleşti.

Mobileye, 16 Milyar Doların Altında Değerleme Aldı

Dev çip üreticisi Intel, 2017 yılında Mobileye’yi 15.3 milyar dolar karşılığında satın aldı ve bu satın alımdan sonra şirket Intel’in yan kuruluşu olarak çalışmalarını sürdürüyor. Mobileye’nin son verileri ise şirketin son üç yılda zarar ettiğini gösteriyordu. 

Intel, Mobileye’ye verilen beklenen değerlemeyi Nisan 2022’de 50 milyar dolar yerine 30 milyar dolara düşürmüştü. Piyasanın halka arzlara yönelik iştahı, ABD-Çin jeopolitik gerilimi ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yol açtığı zayıf makroekonomik görünüm nedeniyle 2022 yılı içinde büyük ölçüde ortadan kalkmıştı. 

Bununla birlikte Intel’in, Mobileye’nin halka arzı devam ediyor. Şimdi Mobileye Global Inc.’deki 41 milyon hissenin hisse başına 18 ila 20 dolar arasında bir fiyatla satılmasını öneriliyor. Bu sigortacıların A Sınıfı adi hisse senetlerini ek hisselerin tam olarak satın alma seçeneklerini kullanmaları durumunda 738 milyon ila 820 milyon dolar ya da yaklaşık 900 milyon dolar arasında artacak.

Son olarak satılan hisseler Mobileye’nin sadece yüzde 5.8’ini temsil edecek ve geride kalan yüzde 94.2’lik hisse Intel’in elinde kalmaya devam edecek. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu