Intel’in yeni bilgisayarı beyin olarak çalışacak!

Intel ayrıca Project Arrow geliştirme kiti ile drone üretimini daha kolay hale getirmeyi planlıyor.

İşlemci devi Intel’in Euclid adındaki kompakt bilgisayarı robotların geliştirilmesini çok daha kolay hale getirebiliyor. Euclid, daha çok Xbox konsollarının Kinekt kamerasına benziyor ancak o bir ‘bağımsız’ bilgisayar.

Euclid bilgisayarı, robotta bir insan gibi gözlerin yerleştirildiği yere yüklemek mümkün. Salı günü gerçekleşen bir geliştirici fuarında şirketin CEO’su Brian Krzanich’in tanıttığı Euclid, bir robottaki göz olarak işlev gören gerçek zamanlı fotoğraflar çekebilen 3 boyutlu Realsense kamera ile çalışıyor. İç ve dış mekanlarda robotun hareket etmesine yardımcı olmak için ise hareket ve pozisyon sensörleri var. Cihazdaki atom işlemci, robot tarafından toplanan görüntü ve verileri analiz edebilecek işlem yeteneği sağlıyor. Aynı zamanda iletişim ve izleme için kablosuz bağlantı özelliğine sahip olan Euclid, günümüzde birçok robotun geliştirilmesinde kullanılan Ubuntu ve ROS işletim sistemleri ile çalışıyor.

Şirket, aynı zamanda yeni geliştirici kiti Project Arrow ile drone yapımını da daha kolay hale getirmeyi planladıklarını duyurdu. Project Arrow,  cisimleri tanımak ve engellerden kaçınmak için LTE iletişim, uçuş kontrolü, Realsense Kamera özelliklerine sahip. Geliştirme panosu ise düşük yükseklikte uçan drone’lar için kullanılan Airmap SDK’yı kullanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu